Politika

Tko je Urša Raukar-Gamulin, kapitalistica svjetske klase iz stranke opasnih namjera Možemo!?

Foto: Screenshot, Z1 televizija

U moru stručnih i sposobnih kadrova stranke opasnih namjera Možemo! na red je došla glumica Urša Raukar-Gamulin, izrazito bogata saborska zastupnica koja je svojom imovinskom karticom iznenadila mnoge u medijima i javnosti. Kada će nakon revolucije tražiti od koga konfiscirati imovinu i u nju smjestiti migrante, drugarica Katarina Peović iz Radničke fronte samo od Uršine imovine namirit će stotine Nepalaca i Pakistanaca kojima je pred Titovom slikom tumačila radnička i socijalna prava.

Na Dnevniku Nove TV prije devet mjeseci Uršu nam je predstavila novinarka Barbara Štrbac. Govoreći o svom bogatstvu, Urša je rekla: „Meni je malo čudno da sam baš ja pored svih HDZ-ovaca najbogatija.“ Sigurni smo da će se Urša rado odreći svog „viška“ bogatstva kada buduća premijerka Sandra Benčić osvoji vlast i pošteno „preraspodijeli“ bogatstvo tako da i šivač iz Bangladeša ima jednako kao i Urša.

 

Urša je po struci diplomirana glumica i ugledna „kulturnjakinja“, stoga i vrlo kvalificirana za obavljanje visokih političkih i državničkih dužnosti. Rođena je u Zagrebu 18. svibnja 1960. godine. Studij glume završila je na Akademiji dramskih umjetnosti 1983. i otada je članica Zagrebačkog kazališta mladih. Kako piše o sebi na stranicama platforme opasnih namjera Možemo!, od početka demokratskih promjena u Hrvatskoj Urša je aktivna u mnogim inicijativama za ljudska prava, javni interes i boljitak u kulturi. Istaknula se u borbi za povratak imena Trga žrtava fašizma u Zagrebu, a mnogo godina kasnije, u 2016. godini hrabro se suprotstavila fašističkom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, iz proustaške vlade Tihomira Oreškovića i njegovog potpredsjednika Tomislava Karamarka. Ustaški nasrtaj na privilegije i državni novac kulturnjaka Urša i njezini kolege antifašisti uspješno su odbili, te nastavili na račun poreznih obveznika svojim radom i zanovijetanjem maltretirati hrvatske oči i uši.

Pored kazališne i glumačke karijere, Urša je Hrvatsku zadužila projektima poput Zaklade Solidarna i Centra za dramsku umjetnost. Međutim, ono na čemu će joj hrvatski narod do neba biti zahvalan jest njezin politički angažman u stranci Zagreb je naš! i platformi opasnih namjera Možemo!. Nakon što je Senf dobio posao gradonačelnika, hrvatski je narod u Saboru dobio još jednog u nizu gorljivih branitelja hrvatskih prava i pravica.

 

U intervjuu novinarki Štrbac, Urša nam je otkrila kako joj je pravo ime Neda! Urša je nadimak koji je dobila po vještici Uršuli Karapači: „Mislim da je jasno kakva sam bila – neuhvatljiva!“, našalila se Neda novinarki. Ime je morala vratiti na izborima za Hrvatski sabor jer nije dopušteno koristiti vještičje nadimke. Svoju duboko prikrivenu sklonost za politiku otkrila je na prosvjedima protiv izgradnje Centra Cvjetni gdje se upoznala sa ljudima iz Senfove Zelene akcije i Prava na grad. Upravo će se iz ovog ležanja i bacanja po podu Senfa i njegovih pionira izroditi stranka pod čijim će vodstvom eksplodirati odlagalište smeća Jakuševac. Novinarki se pohvalila kako je porazila medije i njihove fotografe koji ju nikada nisu uhvatili u šopingu u Cvjetnom i kako koristi podzemnu garažu. Još jedna u nizu Uršinih pobjeda nad fašizmom u Hrvatskoj.

O svom radu u Saboru rekla je kako je to za nju cjeloživotno obrazovanje, a od stvari koje bi mijenjala jest dovođenje više žena u parlament. O boljitku hrvatskog naroda i zalaganju za nacionalne interese nije bilo riječi. Uršin osobni intelektualni razvitak i broj ženskih genitalija u saborskim klupama prioritet su njezine državničke politike.

 

U Uršinoj imovinskoj kartici imamo što za vidjeti. Nismo zavidni prema tuđoj imovini i ne zalažemo se za Sandrine ideje o „preraspodjeli bogatstva“, ali vrijedi istaknuti onu izreku kako je svaki komunist uvjereni komunist dok ne stekne prvi kapital i otkrije čari slobodnog tržišta. Urša nam je otkrila kako je direktni potomak Ivana Kukuljevića Sakcinskog, hrvatskog povjesničara, književnika i političara koji je 1843. izrekao prvi saborski govor na hrvatskom jeziku. 180 godina kasnije, Ivanova prapraunuka vještičjeg imena kopa nos u Saboru i bavi se kulturnim ratom protiv hrvatskih vrijednosti i povijesnih tradicija, zalažući se za globalističke i zelene agende protivne nacionalnim interesima. Imovinska kartica naše glumice ima osam stranica i sadrži podatke o brojnim nekretninama, kućama, stanovima, šumama, zemljištima, vikendicama i poslovnim prostorima u koje bi se mogli smjestiti naši azijski dostavljači iz Glova i Wolta. Jesmo li rekli i da je velika zagovornica LGBTIQ+ „prava“?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.