Politika

Tolerantni muslimani traže promjenu imena vrtića Anne Frank

Foto: Wikipedia

Države zapadne Europe iz dana u dan uživaju u čarima multikulturalnosti, pogotovo nakon Hamasova masakra izraelskog stanovništva 7. listopada ove godine. Pripadnici religije mira gotovo svakodnevno marširaju europskim ulicama i zazivaju genocid nad Židovima i šerijat nad Europljanima, a policija i autohtono stanovništvo gledaju u čudu i pitaju se kako je do toga došlo? Međutim, neće vam otvoreno reći da se protive muslimanskoj imigraciji ne želeći ispasti rasisti. Štoviše, naivno će udovoljavati zahtjevima muslimanske manjine misleći da će ih time integrirati u društvo i učiniti zapadnjacima koji cijene raznolikost ideja, mišljenja i religija. Jedan takav primjer potpune kapitulacije pred islamom dogodio se u njemačkom gradu Tangerhütte. Ovo što ćete sada pročitati nije parodija niti scenarij epizode South Parka. Dječji vrtić Anne Frank razmatra promjenu imena na zahtjev migrantskih roditelja islamske vjeroispovijesti. Naime, roditelji ne mogu svojoj djeci objasniti zašto je vrtić nazvan po židovskoj djevojčici koja je umrla kao zatočenica njemačkog koncentracijskog logora Bergen-Belsen. Da stvar bude tragikomičnija, islamisti su iskoristili kartu koju koriste zapadni liberali – pozvali su se na raznolikost, tvrdeći da ime ne odgovara zajednici čija djeca pohađaju vrtić.

 

Kako prenosi „Jerusalem Post“, njemačka udruga za otvoreno društvo Miteinander eV usprotivila se zahtjevu tolerantnih migranata, tvrdeći da postoje načini kako vrtićkoj djeci prezentirati priču Anne Frank. K tome, mijenjanje imena vrtića u vrijeme kada je antisemitizam u porastu poslalo bi lošu poruku, smatraju iz udruge. S druge strane, gradski dužnosnici su skloni promjeni imena. Gradonačelnik Tangerhüttea Andreas Brohm smatra da je promjena imena vrtića dio šireg koncepta čiji je cilj naglasiti raznolikost djece koja ga pohađaju. Njihove potrebe važnije su od globalne političke situacije, kaže mudri gradonačelnik. O ovoj osjetljivoj temi vrlo je vjerojatno satima razgovarao s četverogodišnjacima. Vrtić nosi ime Anne Frank već više od 50 godina, a sada ga roditelji jedne specifične religije žele nazvati „Istraživači svijeta“, kako piše časopis „Bild“.

 

Na platformi X ispod objave „Jerusalem Posta“ stoji priopćenje zajednice X korisnika kako do promjene neće doći, odnosno da se gradski vijećnici tom zahtjevu protive. Hoće li do promjene doći, pokazat će vrijeme. Jedno je sigurno, antisemitizam u Europi je na toliko visokoj razini da muslimani vrše pritisak na vrtić koji nosi ime nevine židovske djevojčice koja je umrla i prije nego što je postojala država Izrael. Vijest o mogućoj promjeni imena vrtića izazvala je mnogo reakcija na društvenim mrežama. Razumljivo, većina je zgrožena zahtjevom, a mnogi su u nevjerici kako je moguće da se u Njemačkoj 2023. godine briše ime Anne Frank s jedne državne ustanove. Oni koji su u nevjerici očito su prespavali posljednje desetljeće. Pitanje je samo hoće li buđenje stići prekasno?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.