Politika

Tomašević roditeljima odgojiteljima zbog krivotvorenog potpisa isplatio više od 770 000 €, a nije morao!

Foto: Tomislav Tomašević, X

Stranka opasnih namjera „Možemo!“ često se hvali u medijima kako nikada nisu ništa ukrali ili bili dijelom korupcijske afere, no zato svojom nesposobnošću nadoknađuju lopovluk za koji kažu kako ga nikada nisu prakticirali. Nestručnost i neiskustvo u vođenju milijunskog grada porezne obveznike može koštati puno više od direktne krađe, a gradonačelnik Tomislav Tomašević, od milja zvani Senf, kako saznajemo iz pouzdanog izvora koji je poznat redakciji, posegnuo je u gradski proračun i roditeljima odgojiteljima isplatio više od 770 000 €, iako nije morao!

 

U predizbornoj kampanji Senf je obećao da će ukinuti demografsku mjeru „roditelj odgojitelj“ koju je uveo pokojni Milan Bandić, pod izlikom da Grad ne može financirati majke s puno djece. Obećao je da neće dirati postojeća prava, već da će samo zaustaviti tu „štetnu praksu“ pokojnog gradonačelnika. Tim potezom Senf bi potaknuo majke i one žene koje bi se inače posvetile svojoj budućoj djeci da se vrate na tržište rada gdje bi društvu bile „korisnije“. Zašto ulagati u djecu i buduće porezne obveznike? Djeca koštaju, a kada će netko trebati raditi za Senfovu i našu mirovinu, uvest ćemo još strane radne snage. Osvojivši vlast, Tomislav ne samo da je ukinuo mjeru kako je najavljivao, već je i protivno zakonu retroaktivno dokinuo prava majkama koje su od Grada primale naknadu za odgoj djece. Uslijedile su brojne tužbe i sporovi na sudu koji traju i danas. Više od 5000 korisnika mjere s Gradom i gradonačelnikom spore se na Upravnom sudu u Zagrebu.

 

Dokidajući mjeru „roditelj odgojitelj“ rješenja upućena majkama potpisala je osoba čije se ime ne nalazi na dokumentu, odnosno potpis je krivotvoren. Primijetivši to, roditelji odgojitelji su uložili žalbu, a gradonačelnik Senf je, uvidjevši da je njegova uprava ulovljena u krivotvorenju potpisa, dokinuo prvostupanjska rješenja i dosudio svakome korisniku mjere naknadu za trošak sastava prigovora u iznosu od 155 €. Kako se radi o otprilike 5000 korisnika, Senf je iz proračuna zbog jedne krivotvorine na gradskom dokumentu isplatio više od 770 000 €. Nije krađa, ali je nesposobnost, za porezne obveznike sasvim nebitno jer se radi o prosipanju ogromne svote novaca. To nam potvrđuje jedna presuda Upravnog suda u Zagrebu u kojoj je Sud obrazložio da gradonačelnik nije bio dužan isplatiti taj iznos, odnosno radi se isključivo o njegovoj grešci i nepoznavanju zakona.

 

Što možemo zaključiti iz ovog za proračun štetnog poteza gradonačelnika Senfa? Prvo, netko tko je krivotvorio potpis ovlaštene osobe u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom počinio je kazneno djelo. I drugo, bez pravne podloge, a uslijed nesposobnosti Senfove gradske uprave proračun je lakši za nemalu svotu od najmanje 770 000 €. Radi li se o dovoljno velikom iznosu radi kojeg bi gradonačelnik morao podnijeti ostavku? Hoće li ga nadležna tijela kazneno goniti za besmisleno prosipanje novca iz proračuna? Glavno da ništa nije ukrao, mogla bi biti njegova obrana na sudu. I pogledajte sve te nove vrtiće!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.