Politika

Tragedija u Argentini: Milei ukinuo Ministarstvo za žene, rod i raznolikost

Foto: Javier Milei, X

Crni oblaci nadvili su se nad Argentinom koja je ostala bez najvažnijeg resora u zemlji. Novi argentinski predsjednik Javier Milei počeo je raditi ono što političari inače ne rade – ispunjavati obećanja. Kako je i najavio, tako je i učinio, te je ukinuo Ministarstvo za žene, rod i raznolikost koje je postojalo od 2019. godine kako bi nadgledalo i unaprjeđivalo javne politike za žene i pripadnike LGBTIQ+ kulta koji su uvijek i dovijeka ugroženi, pa i onda kada se štuju kao božanstva na Zapadu. Što žene rade u tom ministarstvu i toj grupi, to je također legitimno pitanje. Svaka žena u Argentini je feministica ili pripadnica LGBTIQ+ kulta? Tko je pitao sve žene u Argentini žele li biti marginalizirane i u istoj kategoriji sa takozvanim seksualnim manjinama koji ne znaju niti kojeg su spola. Ili roda, po novim znanstvenim otkrićima zapadnih odjela za sociologiju prestižnih sveučilišta svijeta.

 

LGBTIQ+ zajednica svijeta je alarmirana, prenose neki mediji šokirani što se tako važno ministarstvo moglo ukinuti, dok se oni zdravog razuma pitaju kako je uopće moglo postojati, a oni još šokiraniji pitaju se što se tamo radilo i kako je izgledao prosječan radni dan zaposlenika? Argentinski političari s lijevog spektra zabrinuti su za LGBTIQ+ teme i politike i njihov opstanak u javnosti i svijesti Argentinaca koji samo o tome promišljaju u ekonomskoj krizi, inflaciji i općem financijskom rasulu i nesigurnosti u zemlji. Hoće li transvestiti moći ulaziti u ženski WC sada kada je fašizam zavladao Argentinom? Što će se dogoditi sa gay prideom u Buenos Airesu? Hoće li ga biti? Je li počeo genocid nad LGBTIQ+ zajednicom u zemlji? Sve su to legitimna pitanja za ABCDE+ aktiviste koji u Argentini ništa ne rade i svakodnevno doprinose razgradnji argentinskog društva i gospodarstva.

Ministarstvo roda, žena i raznolikosti imalo je i svoje posebne odjele koji su se bavili specifičnim izazovnim zadacima i problemima. Unutar Ministarstva postojali su Sekretarijat za politike jednakosti i raznolikosti – podijeljen na Podsekretarijat za politike jednakosti i Podsekretarijat za politike raznolikosti, te Sekretarijat za politike protiv rodno uvjetovanog nasilja, koji se pak u sebi dijelio na tri dijela: Podsekretarijat za cjeloviti pristup rodno uvjetovanom nasilju, Podsekretarijat za specijalne politike protiv rodno uvjetovanog nasilja i Podsekretarijat za obuku, istraživanje i kulturne politike za jednakost.

 

Veliki izvještaj o ovoj tragediji stiže nam iz „Pink Newsa“, LGBTIQ+ portala koji donosi naslov: „Ekstremno desni argentinski predsjednik demolirao Ministarstvo za raznolikost u samo par dana nakon što je prisegnuo“. U naslovu jedno, u prvoj rečenici članka drugo – piše rodno neidentificirani novinar Pinka – Milei sebe smatra anarho-kapitalistom i libertarijancem. Zašto ga novinar onda naziva desničarem, ako se Milei tako ne identificira?! Nećemo uzeti za zlo, LGBTIQ+ okultisti svugdje su na iglama ovih dana i pitaju se što će biti sljedeće za njihovu sljedbu u Argentini, ali i u svijetu. Nadalje, novinar nepoznatog roda u iduću rečenicu stavlja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji protiv njihove zastave i zajednice nema gotovo ništa, osim kada govori o pobačaju, oružju i granici, a nekom logikom i to su teme duginih ratnika. Osim što je ukinuo ovo prioritetno ministarstvo, nastavlja Pink, Milei je ukinuo i vjersku sljedbu koja se nazivala Ministarstvo za okoliš i održivi razvoj. Ovdje nam je novinar pojasnio kako je Milei klimatski nevjernik (climate denier). Zatim, nestali su i resori za kulturu, obrazovanje, zdravstvo, rad i socijalni razvoj, ministarstva koja su za novog argentinskog predsjednika suvišna. Zalaže se za privatizaciju javnih tvrtki i što manji upliv države u sve pore argentinskog društva, što znači da LGBTIQ+ okultisti ne mogu penetrirati u sve aspekte života i nametati svoju religiju koristeći državni novac.

 

Član Parlamenta i aktivist Esteban Paulón shrvan je ovim potezom ukinuća LGBTIQ+ ministarstva: „Ovo su ekstremno važna pitanja koja se gube iz javnog mnijenja kada im se ukine institucionalnost jer država prestaje sakupljati sredstva, prestaje investirati, ali iznad svega prestaje odašiljati jasnu poruku društvu kako su ova pitanja važna.“ Cijenimo potpunu iskrenost Estebana koji nam je također poslao jasnu poruku: LGBTIQ+ okultisti smatraju da su njihova pitanja toliko važna da moraju imati svoje institucije, ali i javni novac i pozornost cijelog društva koje mora njihove potrebe staviti na vrh i svojih vlastitih prioriteta.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.