Kultura

Trans aktivisti ometali tribinu „Što je žena?“

Foto: Željka Markić, X

Američki konzervativac, katolik, muž i otac šestero djece Matt Walsh prošle je godine izazvao „kontroverzu“ kada je njegova medijska kuća Daily Wire objavila dokumentarac „What is a woman?“ (Što je žena?). U filmu Walsh obilazi SAD u potrazi za odgovorom što je to žena. Profesor rodnih studija, liječnici, pedijatri, kirurzi i LGBTIQ+ aktivisti nisu znali odgovoriti na to pitanje. Jedini točan odgovor dobio je u Africi gdje mu je pleme Masai iz Kenije objasnilo što je žena. Kontroverzni dokumentarac koji ni po čemu nije kontroverzan, osim što razotkriva zlo rodne ideologije, pokazao je kako ni sami pobornici rodne teorije i „transrodnosti“ ne mogu dati razumne odgovore na jednostavna pitanja. Walsh je dopustio svojim ideološkim protivnicima da potkopaju sami sebe i razotkriju zlo koje propagiraju i potom otkrio korijene rodne ideologije koja uništava sve one koji padnu pod njen utjecaj. Hrvatska nakladnička kuća „Salesiana“ nedavno je prevela Walshovu knjigu, istog imena kao i film, „Što je žena“ i time uzburkala agresivnu hrvatsku LGBTIQ+ scenu. Uslijedilo je uništavanje plakata koji promoviraju knjigu i davanje loših recenzija na Googleu ne bi li pala dostupnost sadržaja na internetu. U Zagrebu je 3. studenog održana i tribina istog naslova u dvorani pored crkve Svete Mati Slobode na Jarunu. Dovoljno je reći da nije bilo dosadno.

 

Na tribini povodom izlaska knjige „Što je žena?“ govorili su Petar Tomev Mitrikeski (genetičar i molekularni biolog), Marijana Bijelić (kroatistica, slavistica i feministkinja), Nikolina Essert (psihologinja i psihoterapeutkinja) i Diana Tikvić kao moderatorica. Događaj kojemu je prisustvovala mnogobrojna znatiželjna publika nije mogao proći bez trans i LGBT aktivista koji su toliko životno ugroženi da su došli pred one koji ih navodno žele ubiti i istrijebiti. Doktorica Željka Markić na svojem je X profilu podijelila video gdje su aktivisti galamom i prekidanjem pokušali spriječiti održavanje tribine. Ovako je opisala što se dogodilo: „Čujem da je bilo zanimljivo na večerašnjem predstavljanju Walshove knjige „Što je žena?“. Prostačenje, vika i pokušaji sprječavanja iznošenja argumenata. Uz transparent „Najnasilniji element društva je neznanje“. Da tolika djeca i ranjivi ljudi ne stradaju od rodne ideologije – bilo bi smiješno“. Što se događalo na tribini posvjedočio je i ugledni zagrebački psihijatar Herman Vukušić na svom Facebook profilu. Izdvajamo dio njegove objave: „Takvu agresiju ja osobno trpim već dvije godine, a jučer su je transaktivisti javno demonstrirali pokušajem opstrukcije spomenute tribine kada su usred izlaganja htjeli ispred panelista postaviti svoj transparent, a na koncu tribine inzistirali na iznošenju svojih laži. Također, cijelo vrijeme tribine demonstrirali su ispred dvorane, a morala je intervenirati i policija.“ Dodao je i da je najveći pljesak publike dobila feministkinja Marijana Bijelić kada je rekla da su termini roditelj 1 i roditelj 2 uvredljivi.

 

Kao što vidite na priloženoj fotografiji, plakati su poprilično smiješni, da ne kažemo neku grublju riječ. Na tribinu „Što je žena?“ prosvjednici su odlučili donijeti transparente poput: „Patrijarhat ubija“, „Nikad pokorene“ i „Odbijte od naših prava“. Teško je naći poveznicu između spomenutog pitanja i ovih plakata, no niti sami prosvjednici ne mogu naći poveznicu između zdravog razuma i svojih postupaka. Osim uvredljivog transparenta s psovkom koji nam ukazuje na moralni sklop prosvjednika, najviše se istaknula plahta s natpisom „Transfobija ubija“. Ta sintagma jedan je od najčešćih „argumenata“ trans aktivista. Prema njihovoj uzvišenoj logici, ako se transvestit ubije jer ga društvo ne prihvaća kao ženu, krivo je društvo. Iz toga proizlazi da je za samoubojstvo transvestita odgovoran svatko tko ga nije afirmirao kao ženu. Kao što je „homofobija“ izmišljena riječ koja bi trebala etiketirati one koji se protive homoseksualnoj propagandi, tako je i „transfobija“ izmišljena riječ, odnosno konstrukcija koja nema uporište u znanosti i istini, stvorena da bi se koristila kao toljaga protiv neistomišljenika. Događaji na ovoj tribini pokazali su nam da je trans ideologija prisutna i u Hrvatskoj. Takozvanoj „trans“ djeci u Hrvatskoj daju se hormonalne terapije i potiče ih se na „tranziciju“ u drugi spol, pod sponzorstvom Ministarstva zdravstva. Ako nam ne vjerujete, upišite u Google „trans djeca“ i provjerite sami.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.