Politika

Trump: 'Zelenski je najbolji trgovac ikad, SAD uvijek napusti sa 60 milijardi dolara'

Foto: Snimka zaslona, X

U organizaciji američkog medijskog giganta CNN-a, nedavno je održana prva predsjednička debata između Trumpa i Bidena. Prvo što treba naglasiti jest to da Bidena njegovi rukovatelji definitivno nisu drogirali. Kada je najpotrebnije, senilni Joe koji se obično izgubi u pola rečenice, uspije koliko-toliko normalno govoriti. Nadalje, njegovi robotski odgovori sasvim su normalni za ljudsko biće. I na kraju, tupi pogled starog Joea nikoga ne bi trebao zabrinjavati. Riječ je o intelektualno snažnom i pronicljivom američkom predsjedniku. Kada se nakratko isključi Joeov mozak, to je znak da dobre ideje slijede. Uostalom, Joe je nakon debate „napisao“ objavu na X-u u kojoj je opovrgnuo sve neutemeljene tvrdnje kako nije sposoban za posao američkog predsjednika. Jeste li vidjeli te rečenice? Gramatički i pravopisno su bile ispravne. Dakle, Joe je odlično!

 

Za katastrofe svijeta i SAD-a od 2020. do 2024. odgovoran je Trump

 

Kada ljevičar preuzme vlast od desničara, može imati miran prvi mandat. Uz medije na svojoj strani, svaka katastrofa koja se dogodi svoje korijene ima u mandatu njegovog prethodnika. Joe je ostvario najveću zaposlenost Amerikanaca ikada u povijesti. To nema nikakve veze s koronavirusom kada su deseci milijuna poslova ugašeni. Za ekonomsku krizu kriv je Trump jer je u njegovom mandatu ekonomija stajala prilično dobro. Što tu nije jasno? Trump je kriv i za ratove koji su izbili u Joeovom mandatu. Kriv je i za katastrofu od povlačenja iz Afganistana, iako je to zapovjedio Biden. Ne, zapravo, katastrofa se nije dogodila. Sve je proteklo u savršenom redu!

Kada je na vlasti u Bijeloj kući demokrat, za sve nedaće svijeta krivi su isključivo diktatori i zatirači demokracije diljem kugle zemaljske. SAD je tu isključivo kako bi donirao novac potlačenima i čuvao ih od čudovišta. Interes SAD-a je nešto poput života Majke Tereze – otići u najudaljenije krajeve svijeta i služiti narodima ne tražeći ništa zauzvrat. Tako je, naprimjer, i s Ukrajinom.

 

Trump: Zelenski je najbolji trgovac ikad, iz SAD-a svaki put ode sa 60 milijardi dolara

 

Komentirajući rat u Ukrajini Trump je istaknuo kako se on uopće nije trebao dogoditi. Dakle, za zaključiti je da je za izbijanje rata u velikoj mjeri odgovoran SAD. Tko ne vidi da se ovdje radi o američkom posredničkom ratu protiv Rusije, može biti ili nevjerojatno neinteligentan ili u psihofizičkom stanju u kakvom je Joe Biden. Prenosimo što je Trump točno rekao: „Ovo je rat koji nikada nije trebao početi. Kada bismo imali vođu u ovom ratu, ne bi svatko mogao raditi što hoće. Dao je (op. a. Biden) 200 milijardi dolara, ili više, Ukrajini. To je puno novaca! Ne vjerujem da se nešto takvoga ikada dogodilo. Kada god Zelenski dođe u ovu zemlju, izađe sa 60 milijardi dolara. On je najbolji trgovac ikad!“, zaključio je Trump. Biden se u ovih dvadesetak sekundi opet isključio iz svijeta, sudeći po izrazu njegovog lica.

 

„Do posljednjeg Ukrajinca“ i dalje je strategija Zapada u ratu protiv Rusije

 

Većina Amerikanaca želi zaustaviti ovaj rat, pogotovo slanje novaca u jednu od najkorumpiranijih zemalja na svijetu. Slični stavovi zavladali su i u Europi. Nakon početnog entuzijazma kako se radi o herojskoj bitci dobra i zla u kojoj će Ukrajina nesumnjivo pobijediti, realnost je sustigla Zapad. Rusija nije slomljena ni vojno ni ekonomski, dominira bojištem, ali to ne sprječava kolektivni Zapad da i dalje inzistira na totalnom ratu. Nema pregovora i nema mira dok Rusija ne napusti teritorij Ukrajine i poluotok Krim. Ukrajinska vojska nema snage osloboditi teritorij, nedostaje joj streljiva, ali najviše od svega – ljudstva. Gubitci su ogromni, a u ratu iscrpljivanja pobijediti može samo Rusija. Međutim, strategija „Do posljednjeg Ukrajinca“ i dalje je na snazi u Washingtonu i Bruxellesu.

 

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.