Politika

Udruga Vigilare predala katoličkoj Vladi peticiju za zabranu posvajanja istospolnim parovima

Foto: Screenshot, vigilare.info

U vremenu kada Katolička crkva u Hrvatskoj šuti i izbjegava „ideološke“ teme, vjernici laici aktivno se bore s homoseksualnom propagandom, rodnom ideologijom i napadima na temeljnu jedinicu društva – obitelj. Udruge Vigilare i Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris predale su Vladi Republike Hrvatske, koju čine demokršćani koji se pričešćuju na svakoj misi koju prate kamere, 30 000 potpisa za zaštitu djece od nezakonitog istospolnog posvajanja. Na Svjetski dan djece, 20. studenog, katolički i konzervativni aktivisti predvođeni dr. Vice Batarelom donijeli su potpise građana pred Banske dvore. Naslov peticije bio je „Zaštitimo djecu od homo-posvajanja“.

 

Na Gornjem gradu u ulici Tituša Brezovačkog 2, podno freske sv. Obitelji, održana je konferencija za medije povodom predaje potpisa. Predsjednik udruge Vigilare Batarelo na početku je istaknuo simboliku dana i mjesta gdje se odvija konferencija. Važno je da djeca imaju mamu i tatu, na što svako dijete ima pravo i potrebu, pogotovo djeca koja su traumatizirana životom u domovima. Ova akcija ujedno je i odgovor na jak homoseksualni lobij koji želi udomljavati i posvajati djecu. Naglasio je kako ima preko 1400 registriranih udomitelja, mama i tata, koji mogu i žele posvajati i udomljavati djecu kojih u domovima ima 661. Matematika je vrlo jednostavna, dodaje Batarelo. Pozvao je Vladu da se drži postojećih zakona, jasno definira što je obitelj i prestane eksperimentirati s djecom.

U ime Zaklade za pravnu kulturu Ordo Iuris govorio je dr. sc. Joško Badžim koji je najavio konkretne pravne korake i prijedloge amandmana na postojeće zakone. Cilj je posvajanje i udomljavanje rezervirati isključivo za obitelji utemeljene na braku kao zajednici muškarca i žene.

Magistar prava Filip Đekić naglasio je kako je odluka Visokog upravnog suda o udomljavanju djece od strane homoseksualnih parova protuzakonita, odnosno vrsta „mekog prava“ kako bi se u budućnosti mijenjao zakon. Odluka u slučaju homoseksualaca Šegote i Kožića koristila bi se kao presedan, što u hrvatskom pravu ne postoji. Unatoč tome, taj slučaj će se pokušati iskoristiti kao temelj za promjenu zakona, smatra Đekić.

Kao roditelj posvojitelj troje djece govorio je i gospodin Robert Dumančić. Kao i Batarelo naglasio je kako ima dovoljno udomitelja i potencijalnih usvojitelja, suprotno onome što tvrdi homoseksualni lobij. Pozvao se na brojna istraživanja koja ne dolaze do medija, a govore o važnosti odrastanja djece u stabilnoj obitelji koju čine muž, žena i djeca. Svoj govor zaključio je s konstatacijom da ne postoji pravo na roditeljstvo, već samo pravo djeteta da živi u obitelji.

 

Predavši potpise Uredu predsjednika Vlade RH, zatražen je i sastanak s katolikom Andrejom Plenkovićem. Hoće li ga Andrej prihvatiti? Iako je katolik, Plenković ima i druge bogove, a oni sjede u Europskoj komisiji i ne vole „obiteljaše“ i konzervativne vrijednosti. Možda se za ovu peticiju zauzme hrvatski vitez Viteškog Reda Svetog Groba Jeruzalemskog Željko Rainer?  U svakom slučaju, ova Vlada njeguje svoje demokršćanske vrijednosti i održava dobre odnose s Kaptolom, te stoga vjerujemo da će prije kraja ovog mandata učvrstiti zakonsku definiciju obitelji u skladu s hrvatskom vjerom i tradicijom. Tako im pomogao Bog i sv. Josip Radnik, kako se zakleo Marin Piletić kada je preuzeo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.