Politika

Ursula von der Leyen: Treba trošiti trilijune na klimu, a ne milijarde

Foto: Screenshot, Ursula von der Leyen, X

Tko bi rekao da iza klimatskih promjena stoji plan o velikom trošenju novaca i preslagivanju svjetske ekonomije? U objavi na X-u naša predsjednica naše Europske komisije Ursula von der Leyen napisala je kako u klimatskom financiraju treba prijeći s milijardi na trilijune. O trošenju trilijuna eura poreznih obveznika govori političarka koju nitko nije izabrao, a mediji i naša vlada u tome ne vide nikakav problem. Evo što točno kaže Ursula: „U klimatskom financiranju, moramo prijeći s milijardi na trilijune. Da bismo dospjeli ondje, moramo pronaći nove izvore prihoda. Novi nameti, zelene obveznice i naravno – porezi na emisije ugljika. I više nego ikada trebao snažna partnerstva, poput onog s „Global Gateway.“ Otkuda će doći novac za borbu protiv klimatskih promjena, najteže bitke koju je čovječanstvo ikada vidjelo? Od poreznih obveznika! Ursula nam je otvoreno rekla da će nas dodatno opteretiti porezima i nametima jer uništavamo okoliš i nikakve reakcije iz vlade ili medija koji rade u našu korist nema. Ponovno se potvrđuje teza kako političarima treba dati što više novaca kako bi što bolje i učinkovitije popravili vremenske prilike i svjetsku temperaturu.

 

Što je „Global Gateway“ na koji se poziva Ursula? Riječ je o važnom konceptu kojeg je osmislila sama Europska komisija kojoj je Ursula na čelu. Osmisli svoj plan i onda reci kako je to ključan način za rješavanje problema, tako nekako razmišlja Ursula. Pritom će i dobiti mnogo novaca i pozornost medija. U moru besmislenih foruma, organizacija i planova Europske unije o rješavanju „problema“ klimatskih promjena i drugih gorućih pitanja u svijetu, pronašli smo definiciju Ursulinog gatewayja: „Global Gateway predstavlja održive i za narod i planet pouzdane veze u cilju suočavanja s aktualnim globalnim problemima, od borbe s klimatskim promjenama, do unaprjeđenja zdravstvenog sustava i održavanja kompetitivnosti i sigurnosti svjetskih lanaca opskrbe.“ Zasigurno postoji i bolji prijevod, no shvaćate koncept. Radi se o još jednom u nizu globalističkih projekata u kojemu se sastaju svjetski moćnici i prave da im je stalo do malog čovjeka, pritom si pripisujući mesijansku ulogu u spasu čovječanstva i planeta. U pozadini je riječ o kontroli i zaradi, ali to spada u teške teorije zavjere koje ne drže vodu jer su nam tako rekli političari i novinari na televiziji.

Prvi sastanak foruma „Global Gateway“ održan je 25. i 26. listopada 2023. na kojemu su se okupili političari, čelnici financijskih institucija i poslovni ljudi. Imali su izuzetno konstruktivne razgovore o ekonomiji u kontekstu štetnih klimatskih promjena i kako se prilagoditi tom problemu, te spriječiti daljnje uništavanje Zemljinog eko sustava u kojemu je glavni parazit – čovjek. Osim o klimi, razgovarali su i o zdravstvu, globalnom povezivanju i ostalim širokim temama, sve u cilju naše sigurne i prosperitetne budućnosti. Birokratski sastanak na trošak poreznih obveznika.

 

Jedan od mnogih govora predsjednice Ursule na summitu COP28 objavljen je na službenim stranicama Europske unije. Vezano za ovu izjavu o nužnosti trošenja trilijuna, von der Leyen je rekla kako se ovdje ne radi samo o novcu, već i o povjerenju. Pohvalila se kako je EU poslala milijarde izvan svojih granica državama koje nemaju dovoljno „klimatskih financija“. Cilj je doseći 100 milijardi eura prije kraja ove godine, kaže ponosno i odlučno Ursula, vjerojatno misleći da je prosječnom europejcu stalo do temperature u Alžiru i da se veseli što će njegov porez otići, primjerice, na klimatske projekte u Zimbabveu. Tijekom cijelog govora, Ursula se nabacivala s milijunima i milijardama, zazivajući trilijune i nove namete i poreze.

 

U odgovorima na njezinu objavu na X-u mnogi nisu prepoznali njezin entuzijazam za spas planeta. Kratkovidni obični građani EU-a nisu zadovoljni što se njihove milijarde troše na vjetrenjače i solarne panele u stranim državama, paralelno s najavama da će to uskoro biti i trilijuni. COP28 tek je počeo i sigurni smo da će se konačno, nakon 50 godina klimatskog alarmizma i pogrešnih procjena, podići razine mora i skuhati dobar dio planeta, kako bi političari trilijunima okrenuli taj proces spasivši sve nas – od nas.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.