Politika

Započeo ustaški teror u Hrvatskoj! Izvršen verbalni atentat na Zorana Pusića!

Foto: Screenshot, portalnovosti.com

Isti dan kada je Andrej Plenković predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću na Pantovčak donio 78 potpisa saborskih zastupnika koji će podržati njegovu vladu, nad gradom Zagrebom nadvili su se crni oblaci terora za koji smo mislili da je iza nas. Svi naši mediji prenijeli su šokantnu vijest koja je zaprepastila i uznemirila građane ne samo Zagreba, već i cijele Hrvatske. Dva dana nakon što je naša jugoslavenska ljevica obilježila ulazak Titovih šumskih razbojnika u Zagreb i komunističku okupaciju glavnog grada svih Hrvata, ustaški teror opet je udario u samo srce Socijalističke Republike Hrvatske. Crna desnica u vladi namještenika Europske komisije u Hrvatskoj Andreja Plenkovića još nije ni zasjela u Banske dvore, a već se dogodio prvi napad na potomstvo takozvanih osloboditelja iz 1945. godine. Napadnut je ni manje ni više nego predsjednik Antifašističke lige u Hrvatskoj – Zoran Pusić!

 

Građani Republike Hrvatske još uvijek se oporavljaju od šoka iz 2018. godine kada je Milorad Pupovac teško ranjen limunom ili kakvim drugim ubojitim voćem na zagrebačkom Dolcu. Koju godinu ranije, napadnut je i teško povrijeđen Ante Tomić kada je na njega izlivena kanta izmeta prilikom ispijanja kave u antifašističkom Splitu. Ti teški incidenti ostavili su ozbiljne posljedice na našeg Milorada i Pavelićevog imenjaka. Pupovac više nije isti čovjek, onako veseo i dobro raspoložen kakav je uvijek bio, a Tomićevo pisanje iz dana u dan sve više poprima oblik sadržaja koji mu se našao na glavi i u kavi tog kobnog dana na splitskoj Pjaci. Je li Hrvatska sigurna zemlja, pitaju se svi građani, pogotovo nakon jučerašnjeg incidenta na Trgu bana Jelačića gdje je predak Vesne Pusić naredio otvaranje mitraljeske vatre na hrvatske vojnike 5. prosinca 1918. godine.

 

Mediji su izvijestili o nemilom incidentu na svoj karakterističan način – bombastično, s uskličnikom i cenzuriranom psovkom! Prvi je vijest objavio Index kojemu se obratio i sam Zoran prepričavši taj strašan događaj. „U zadnjih 20 godina nitko me nije tako grubo, krvoločno napao“, rekao je predsjednik svih antifašista Hrvatske. Ono što je Zorana zaprepastilo je to što je opsovan usred bijela dana i to na Trgu bana Jelačića, čime je očito želio naglasiti koliko je ovaj incident, odnosno verbalno nasilje ozbiljno. O svemu je obaviještena i policija, no prema našim saznanjima ustaško redarstvo još uvijek nije ogradilo mjesto zločina trakom niti ga obradilo po pravilima kriminalističke struke. Tragovi psovke „J**em ti mater četničku!“ mogli bi se kontaminirati i izgubiti dok crna desnica ne pošalje tim za obradu mjesta zločina.

 

Verbalno nasilje prema našim istaknutim antifašistima izmaklo je kontroli. Godinama su nas upozoravali, no mi kao društvo u cjelini nismo slušali. Pokojni Slavko Godstein, djed hrvatske amaterske historiografije, jer tata je njegov sin Ivo, u svojoj knjizi znakovitog naslova „1941. Godina koja se vraća“ proročanski je predvidio što bi se moglo dogoditi ne odrekne li se Hrvatska svojih utega prošlosti. Crnih utega, ne onih crvenih! Ovim putem, Zoranu želimo brz oporavak i povratak na čelo Lige kojoj predstoje velike bitke. One zasad nisu oružane, mada i takve nisu isključene.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.