Politika

Tragična vijest: „Novostima“ prijeti gubitak državnog novca za blaćenje države koja ih financira

Foto: Screenshot, hnd.hr

Sve je izglednije kako će HDZ s Domovinskim pokretom sastaviti novu hrvatsku vladu, a to bi značilo da neće doći do stvaranja Milanovićeve Treće republike, već do osnutka Treće Nezavisne Države Hrvatske, nakon one prve Pavelićeve i druge Tuđmanove. Dođe li crna desnica na vlast, kako je to upozorila bivša buduća premijerka neke zemlje u kojoj živimo Sandra Benčić, mogla bi se dogoditi nezapamćena tragedija u hrvatskom medijskom prostoru. Naime, Domovinski pokret predvođen vukovarskim ustašom Ivanom Penavom najavio je kako će se založiti za ukidanje financiranja tjednika i portala „Novosti“, navodno glasila srpske manjine u Hrvatskoj u kojem se progovara o problemima te zajednice i njihovoj kulturi te svakodnevnom životu. Zapravo je riječ o političkom tjedniku neojugoslavenske ljevice u Hrvatskoj i Pupovčevih Srba koji se ne mire s postojanjem Republike Hrvatske i nepostojanjem „Republike Srpske Krajine“ koju su u grob položili dr. Franjo Tuđman i Hrvatska vojska u „Oluji“ 1995. godine. Najugroženiji Srbin u Hrvatskoj, već triput ubijen u Jasenovcu, redovito uplakan ispred kamera i mikrofona zbog fašizma u Hrvatskoj, Milorad Pupovac mogao bi ostati bez ustaških eura, a to bi njegov tjednik poslalo na tržište, odnosno u povijesni zaborav. Feralova siročad, kako je netko već bio nazvao novinare Pupovčevog WC papira „Novosti“, ponovno bi morali potražiti novi dom gdje će biti plaćeni za prosipanje onoga što je Ante Tomić dobio po glavi u atentatu iz 2014. za koji je osumnjičeni bio i bivši mostovac Nino Raspudić.

 

Naravno, uznemireni što bi mogli ostati bez javnog novca za blaćenje države koja ih financira, novinari-krajišnici su uz punu podršku parapolitičkog Hrvatskog novinarskog društva (HND) organizirali konferenciju za medije kako bi ispričali svoju bajku o propasti hrvatske demokracije i takozvanog „slobodnog i neovisnog novinarstva“. Predsjednik HND-a, irelevantne ljevičarske organizacije koja se lažno predstavlja kao strukovno udruženje profesionalnih, neovisnih i istinoljubivih novinara, Hrvoje Zovko te Pupovčev Hrvoje Šimičević, novinar tjednika „Novosti“, medijima su govorili o ustašama, Crvenim kmerima, nacistima, fašistima, Njemačkoj, NDH, jugoslavenstvu, globalizmu, terorizmu i teškim posljedicama koje bi nastupile u Hrvatskoj gašenjem „Novosti“, tog blaga našeg medijskog prostora i bastiona kritičke i slobodne misli.

Ukoliko država prestane financirati sadržaj iz famozne kante koja je imala blizak susret s Tomićem na splitskoj Pjaci, Hrvatska bi mogla postati mjestom državnog terora nad medijima, naricali su Zovko i Šimičević, a pogotovo Šimičević koji bi morao ići na tržište, kao i njegov poslodavac, ako izgubi plaću za svoj važan i prijeko potreban rad u tjedniku koji se raduje padu hrvatskih vojnih zrakoplova, reže vrat hrvatskom branitelju, stavlja omču oko vrata Franji Tuđmanu, prezire Hrvatsku vojsku, izruguje hrvatsku himnu i optužuje državni vrh iz 1990-ih za ratne zločine i etnička čišćenja, uspoređujući je s vlašću NDH iz vremena Drugog svjetskog rata. Vidite, dragi čitatelji ovog opskurnog portala, to su teme koje tište prosječnog Srbina u Hrvatskoj, ne asfaltiranje cesta, dovođenje struje do udaljenih sela, životni standard ili troškovi života.

 

Šimičević kao izaslanik Pupovčevih „Novosti“ naprosto ne može vjerovati da bi im netko uskratio javni novac za njihov „rad“. Što je još gore, ako im se ukine financiranje iz proračuna, morali bi doista ići zaraditi svoju plaću, doista živjeti od svoga rada i doista pružiti svojim čitateljima razlog da odu do kioska i kupe njihove novine. Nevjerojatno! U demokratskom i slobodnom društvu prepustiti jedan medij na milost i nemilost tržištu ravno je životu u nacističkoj Njemačkoj. Stoga, založimo se svi zajedno za „Novosti“ i novinare koji tamo vrijedno pljuju po svima nama, našoj državi, našoj povijesti i našim vrijednostima. Svaka normalna država financira antidržavni medij, nije li tako? Ili je to pravo sa samih nebesa stiglo upravo i jedino Srbima u Hrvatskoj okupljenima oko Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca? Ako je tome doista tako, onda im to pravo nitko ne smije uskratiti i ova konferencija za tisak je imala smisla.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.