Politika

Bogovi istine iz Faktografa brane Pupovčeve 'Novosti' od zle, crne, krajnje i ekstremne desnice

Foto: Snimka zaslona, faktograf.hr

Petar Vidov, profesionalni faktografičar i urednik portala koji širi teorije zavjere o klimatskim promjenama, donosi nam specijalni izvještaj o napadima na nevine „Novosti“. Gospođica Tajana Broz napravila je veliku analizu napada zle, crne, krajnje i ekstremne desnice na Pupovčevo glasilo. Njezino kapitalno djelo nosi naziv: „Novosti se ili pali ili gasi. Studija slučaja napada na tjednik Novosti nakon hrvatskih parlamentarnih izbora 2024. godine“.

 

Samoprozvani bogovi istine iz Faktografa ne znaju da se spol ne može mijenjati!

 

Najveći udar na medijske slobode ikad!

 

Vidov započinje svoju reportažu s teorijom zavjere o napadima na medije koji su u Hrvatskoj uvijek ugroženi. Naravno, od crne desnice jer ona vlada Hrvatskom već 35 godina. Nešto prosperiteta i predaha od fašizma imali smo početkom 2000-ih i u prvoj polovici 2010-ih kada je vlast bila u rukama Partije. Najveći udar na medijske slobode koji se ikada dogodio je onaj na Pupovčeve „Novosti“, kaže Broz, a prenosi faktografičar Vidov. Naime, zli ultra nacionalisti i filoustaše, pretežito iz Domovinskog pokreta, usudili su se dovesti u pitanje financiranje „Novosti“ iz državnog proračuna. To se ne smije! Pupovca i njegov etnobiznis moraju financirati hrvatski porezni obveznici. To je zapisano u zvijezdama.

 

Tragična vijest: „Novostima“ prijeti gubitak državnog novca za blaćenje države koja ih financira

 

Novosti su kritički nastrojen medij, tvrdi faktografičar Vidov

 

Antisrpska histerija centar je hrvatskog nacionalizma već 35 godina, tvrdi Vidov. Posebno histerični Hrvati su bili početkom 1990-ih, iz razloga koje je teško shvatiti. Očekujemo analizu te histerije u nekom novom faktografskom članku. Kako je ta histerija kontinuitet koji nikako da stane, na udaru su se našle i „Novosti“. Vidov kaže, a on je faktografičar, kako je kritika tog navodno glasila srpske etničke manjine zapravo udar na „kritički nastrojene medije“. Slobodnomisleće novine koje Vidov toliko voli kritički su rezale grkljan Marku Perkoviću Thompsonu, veselile se padu hrvatskog MiG-a i u više navrata rugale se hrvatskim žrtvama iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata. Na račun poreznih obveznika.

 

Srpske „Novosti“ strahuju od „filofašističkih frikova“ koji bi im mogli uskratiti financiranje iz državnog proračuna

 

Pate li Broz i Vidov od 'antihrvatske histerije'?

 

Kolegica Petra Vidova gospođica Broz kaže kako su Srbi prvi na listi „za odstrel“. Ako „Novosti“ završe na tržištu i propadnu, nema tog Srbina u Hrvatskoj koji će ostati živ. Netko bi mogao zaključiti da Broz i Vidov pate od antihrvatske histerije. Vidovu je to kao profesionalnom i dugogodišnjem faktografičaru promaklo. Počinjemo sumnjati da je ipak riječ o aktivistu i propagandistu ekstremno lijeve političke opcije. Ako padnu „Novosti“, mogli bi pasti i drugi „kritički mediji“, nastavlja histerizirati Brozova. Zar 2024. godine hrvatskom narodu treba objašnjavati da je dužan plaćati sve kritičke medije ekstremno lijevog, komunističkog i pročetničkog svjetonazora? Nevjerojatno! U kakvoj mi to ustaškoj državi živimo?!

 

Maji Sever i dalje ništa nije jasno: „Novosti“ nisu zabranjene, idu na tržište!

 

Tko se usudio dirnuti u Pupovčeve 'Novosti'?

 

Najveći napadači na srpsku nejač u „Novostima“ su sljedeći fašisti: Velimir Bujanec, svojevrsna babaroga lijeve scene u Hrvatskoj; zatim Domovinski pokret, doslovno novi ustaški pokret; portal dr. Željke Markić Narod.hr, transfobno, homofobno, obiteljaško, antiantifašističko i heteronormativno glasilo crkvene organizacije Opus Dei; te „Hrvatski tjednik“, nekritički medij koji ne zna misliti onako kako to znaju Broz i Vidov. Posebno su istaknuta tri pojedinca koji bi Hrvoju Šimičeviću mogli uskratiti plaću za blaćenje države Hrvatske: Stephen Nikola Bartulica, Ivan Penava i Mario Radić. Njih trojica počinili su u nebo vapijući grijeh: bogohulili su protiv Pupovca i njegove objave koja smrtnicima silazi s nebesa kroz „Novosti“.

 

Pupovčeve „Novosti“ financirane iz hrvatskog proračuna: Nepalci su novi Srbi

 

'Prvo su došli po Novosti'

 

Svaka kritika koja dolazi prema nagrađivanim novinarima „Novosti“ udar je na manjine, etničke, seksualne i koje god. Sve se to događa u kontekstu porasta popularnosti ekstremne, krajnje, crne, radikalne, neoustaške, neonacističke, fašističke i svake druge desnice, ne samo u NDH, već i u čitavoj Europi. Kakva je to demokracija u kojoj mi kao društvo dopuštamo pluralnost političkih stranaka i svjetonazora? Faktograf nas je upozorio: „Prvo su došli po 'Novosti', a ja se nisam pobunio“.  

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.