Politika

Izvrsna prilika: Telegram vam za 99 € godišnje nudi 'bespoštedno novinarstvo': Preporučuju Maja Sever i Zoran Šprajc!

Foto: Telegram.hr

Dosta vam je neobjektivnih medija i tražite one koji krvare za istinu i pravdu? One koji su „bespoštedni“? Odlična vijest i izvrsna prilika koju ne smijete propustiti. Lijevi portal koji istražuje afere samo one strane s kojom se ne slaže, nudi vam pristup svom sadržaju za samo 99 € godišnje! Osim otkrivanja afera, bespoštedni Telegram će za gotovo 100 € godišnje pljuvati po svemu što vam je sveto: obitelji, Crkvi i državi Hrvatskoj. To je najbolji portal u Hrvatskoj, kaže Telegram sam o sebi. Prema tome, što se čeka? Prije je bilo 119,88 €, nemojte čekati da povise!

 

Zašto se pretplatiti? Pitajte Maju Sever, Zorana Šprajca ili Miljenka Jergovića!

 

Sadržaj koji vam se nudi na Telegramu vrijedi svakog centa. Ne možete ga pronaći na besplatnom Indexu, naprimjer. Kome je 99 € previše, postoji i opcija od 79 € godišnje. Ako nekoga posebno mrzite, ne daj Bože, Telegram nudi i opciju „poklanjanja pretplate“. Omogućite svojim bližnjima čitanje članaka Budinog Tvrtka o Titovim ekskurzijama po svijetu, zlim biskupima koji se usude naučavati nauk Crkve ili jednostrane specijalne izvještaje Dore Kršul. Za one koji se još nisu odlučili, možda pomognu riječi Maje Sever, Zorana Jovanovića Šprajca ili svima omiljenog i umiljatog Miljenka Jergovića.

 

Telegram: Želimo članak o Jemenu, Tvrtko: Može, imam odličnu priču o Titu i Jemenu!

 

Maja Sever božica je hrvatskog novinarstva, sve što izađe iz njezinih usta morate shvatiti ozbiljno. Evo što je rekla za Telegram: „Pretplatila sam se na Telegram zato što je novinarstvo u našem društvu jedan od rijetkih korektiva vlasti. U državi u kojoj institucije ne funkcioniraju, neovisno novinarstvo treba podržati“. Neovisno novinarstvo je ono novinarstvo koje kao neovisno okarakterizira Maja Sever. Točka. Rasprave tu nema, Maja je ujedno i predsjednica neke međunarodne novinarske organizacije koja bdije nad svima nama i štiti nas od lažnih vijesti, ekstremizma i vlasti koje joj nisu po volji.

 

Maja Sever nasmijava X zajednicu objavama kako novinarstvo nije na prodaju

 

Ako vas božica novinarstva nije uvjerila, zasigurno će Zoran Jovanović, poznatiji kao Šprajc. Ovaj izrazito duhovit RTL-ov novinar i voditelj, čije lice s iščekivanjem na televiziji očekuju i mladi i stari, rekao je sljedeće: „Telegram je letvicu istraživačkog novinarstva podignuo dosta visoko. Pokazao je da internet novinarstvo može biti zanimljivo i ozbiljno, ako ne i ozbiljnije od tradicionalnih medija“. Jovanovićeva ljestvica je inače jako visoko, o čemu nam svjedoče njegovi provokativni nastupi, vulgarnost i otvorena vrijeđanja neistomišljenika kako bi se jeftino povećala gledanost njegove emisije. Kako bi vidjeli Šprajcovu ljestvicu, morat ćete se dobro sagnuti.

 

Ako vas ove dvije novinarske veličine nisu uvjerile, div jugoslavenske književnosti ostavit će vas bez daha. Kolumnist Jutarnjeg lista Miljenko Jergović o Telegramu je napisao: „U nedovršenim društvima, kakvo je hrvatsko, neovisno novinarstvo i jest jedino novinarstvo. Telegram čitam svakodnevno, a to košta, ustvari to mora koštati da bi išta vrijedilo“. Hrvatsko društvo neizgrađeno je jer nije oblikovano po Jergovićevom svjetonazoru, tek toliko da znate. Miljenko nas voli sve štititi od nacionalizma i ustaštva. Uz to, podučava nas i što je pravo domoljublje, a za potrebe te važne lekcije često koristi Srbe koje Hrvati nerazumno mrze. Nema tog konteksta u koji Miljac neće ubaciti mržnju prema Srbima kada priča o „neizgrađenom hrvatskom društvu“. Nažalost, sve je izvjesnije kako Jergović neće dočekati „izgradnju hrvatskog društva“ u nekoj novoj balkanskoj integraciji. Nema nikakvih naznaka o novom "prisajedinjenju", a Jergović je sve stariji.

 

Kakvi sve talenti rade i pišu za Telegram?

 

Tko sve sjedi u rovovima 'bespoštednog' novinarstva? Tko je taj koji se hrva s vlašću i izvlači osmijeh na lice Maji, Zoranu i Miljenku? Talenata ima napretek. Spomenuli smo Tvrtka Jakovinu koji honorarno piše Zgode maršala Tita. Dora je nova božica novinarstva, mini Maja. Imamo i Sanju Modrić čije kolumne zaslužuju ne 99, već 9999 eura. Pisala je i za Feral, a HND joj je dao nagradu za životno djelo. Bila je i predsjednica „Vijeća časti“ Hrvatskog novinarskog društva. Nevjerojatno, svi su premreženi i sami sebi dijele nagrade i priznanja.

 

Igor Peternel: Ukorio me HND, ne znam što ću od brige

 

Tu je i Andrej Dimitrijević, bespoštedni novinar koji maltretira Bartuličinu djecu i hodočasti po „paradama ponosa“. Ujedno radi i za ideološki Faktograf gdje se pokušava baviti činjenicama, ali nikako onima s lijevog političkog spektra. Nećete vjerovati, i Andrej je dobio nagradu HND-a! Još jedna zvijezda Telegramove redakcije je i Jasmin Klarić. Njegove kolumne nisu tako dobre kao Sanjine, za njega ne biste trebali dati više od 999 eura. „Saradnik“ je i „Velikih priča“, portala koji okuplja gotovo sve naše najbolje novinare i intelektualce „regiona“.

 

Najjači od svih u Telegramu je Drago Hedl. Nećete vjerovati, ali i on je velika faca HND-a, a ono što će vas još više iznenaditi jest činjenica da je i on pisao za Feral! Specijalnost su mu istraživanja afera političkih neistomišljenika. Miljenko Jergović ga izrazito cijeni i voli, između ostalog i zbog njegovog angažmana u prokazivanju hrvatskih nacionalista i zločinaca iz Domovinskog rata. Ivo Josipović odlikovao ga je Redom Stjepana Radića. Odlikovanje je dobio „za osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije te otkrivanje istine“. Ako je Maja božica novinarstva, Drago je bog istine, pravde i bespoštednosti. Ne samo u novinarskom svijetu, već i u cijelom hrvatskom neizgrađenom društvu.

 

Jesmo li preskočili koga? Dragan Markovina! Evo, upravo smo primijetili i njegovu glavu među svim Telegramovim licima koja bi vas trebala uvjeriti da im date novac. Povjesničar Markovina otvoreni je Jugoslaven i komunist. Nikada se nije sramio reći da je Jugoslavija njegova država, a da mu Hrvatska ništa ne predstavlja. Osnivač je i prvi predsjednik komunističke stranke Nova ljevica koja u logu ima obrise crvene zvijezde petokrake.

 

Zaključak: Pretplatite se na Telegram ili nekome poklonite pretplatu

 

Iznijeli smo sve moguće argumente zašto biste se trebali pretplatiti na Telegram. Sama nabrojana imena dovoljan su razlog za kupiti ili pokloniti nekome pretplatu na 'bespoštedno' novinarstvo. Hedl, Modrić, Kršul, Dimitrijević, Klarić, uz preporuku Sever, Jovanović-Šprajca i Jergovića, imena su koja vas informiraju, štite, zagovaraju i stoje vam na usluzi. HDZ, biskupi i ustaše strepe pred ovim veličinama.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.