Povijest

Nova epizoda iz serijala 'Avanture maršala Tita' s Budinim Tvrtkom

Foto: Snimka zaslona, telegram.hr

Razloga za plaćati pretplatu na Telegram ima mnogo, no jedan od uvjerljivijih su tekstovi boga jugoslavenske istoriografije Tvrtka Jakovine. Budin mali redovito za Telegram napiše neku od zgoda ili nezgoda komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza Tita. Ovog puta Tvrtko je uvrstio i Tuđmana u priču. Svako malo ljevičar voli istaknuti kako je Tuđman živio prije 1990. godine i bio partizan. Ne vole ga jedino iz vremena 1990-ih kada je ratovao protiv Titove zločinačke vojske i srušio mu trulu državu. Što nam donosi Tvrtko ovog tjedna? Kako je Tito spašavao Cipar!

 

Izvrsna prilika: Telegram vam za 99 € godišnje nudi 'bespoštedno novinarstvo': Preporučuju Maja Sever i Zoran Šprajc!

 

Budin mali: Tuđman je bio očaran Titovim sposobnostima

 Čitav članak možete pročitati jedino ako platite pretplatu ili imate tog jednog prijatelja koji glasa za Možemo i ima pretplatu na „bespoštedno novinarstvo“. Budin mali članak je naslovio: „Kako je podjela Cipra, prije ravno pola stoljeća, očarala Tuđmana: 'Turke ugnjetavaju, a oni samo hoće svoju državu. Dosta je grčke hegemonije'“. Tuđman je bio očaran, naprosto zadivljen herojstvom i sposobnošću najvećeg državnika svijeta čiji je životni projekt nastao u krvi i u krvi nestao 10 godina nakon njegove smrti.

 

Izvanredna vijest: Tvrtko opet o Titu!

 

Starčević, Tuđman i iznad svih – Tito!

 U podnaslovu Tvrtko je ustvrdio: „Dok je Tito svim silama pokušavao spasiti nesvrstani otok i svog prijatelja arhiepiskopa Makariosa, njegov general je učio“. Dragi čitatelji, sada znate kime je bio očaran i od koga je Tuđman učio. Možemo zaključiti sljedeće: Da nije bilo Tita, Tuđman nikada ne bi ostvario projekt slobodne i nezavisne hrvatske države! Starčević, Tuđman i iznad svih – Tito! Pretili komunistički diktator koji je živio kao nezasitni kapitalist svim je silama spašavao Cipar, a gdje je bio Tuđman? Sa strane, zapisivao u bilježnicu sve što je radio Super Broz.

 Kako nemamo pretplatu na najbolji portal u Hrvatskoj, jedino što smo mogli jest pročitati malo komentara ispod članka Budinog malog. Što kažu čitatelji? Prvi komentar je bezobrazan. U drugom komentaru čitatelj Tvrtka naziva nećakom Mike Špiljka. Zamijenio ga je s Hrcom Klasićem. Zatim, komentator je zamjerio bogu jugoslavenske istoriografije što ima simpatije prema komunističkom režimu. Bilo je i uvreda koje nećemo prenijeti. Našao se i jedan štovatelj Tvrtkinih tekstova. Izgleda naručeno, što vi mislite? Napisao je: „Jako dobar i detaljan uvid, volim Telegram i zbog ovakvih tekstova“. Zvuči kao reklama za pretplatu. No, dobro, završimo ovdje. Do sljedeće avanture simpatičnog debeljka uz stručan komentar Budinog malog!

 

Telegram: Želimo članak o Jemenu, Tvrtko: Može, imam odličnu priču o Titu i Jemenu!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.