Ratovi

'The Kyiv Independent': Zelenski objavio kako je 'plan za pobjedu' 90% gotov

Foto: Snimka zaslona, Volodimir Zelenski, X

Sljedećeg tjedna predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zapadnim će saveznicima predstaviti „plan pobjede“. On je 90% gotov, donosi „The Kyiv Independent“, ukrajinski portal.

 

Što je cilj rata u Ukrajini? Koji je interes Hrvatske u posredničkom ratu SAD-a i NATO-a protiv Rusije?

 

U svom dnevnom obraćanju, 16. rujna Zelenski je rekao kako su „nužni koraci za Ukrajinu već definirani“. Svaki korak u „planu pobjede“ jasno je definiran i sadrži popis onoga što je Ukrajini potrebno za ojačati snage. „Ništa nije nemoguće u ovom planu“, rekao je Zelenski i dodao: „Više od 90% je već napisano“.

 

Zajedničkim snagama, ovaj će plan osigurati ispravan razvoj događaja ne samo za Ukrajinu, već i za sve u svijetu koji cijene međunarodno pravo, rekao je Zelenski. Prije nešto manje od mjesec dana, krajem kolovoza, ukrajinski predsjednik najavio je kako će američkom predsjedniku Joeu Bidenu u rujnu predstaviti „plan pobjede“. Detalji nisu poznati, no Zelenski je otkrio kako je operacija u Kursku dio tog plana, a ona se „odvija dobro“.

 

Američki senator Graham: Ukrajina ima minerale vrijedne trilijune dolara, ne smijemo to dati Putinu!

 

Zelenski: diplomacijom i ekonomskim sredstvima natjerati Rusiju na završetak rata 

 Osim prijeko potrebnog oružja kojeg nikada nije dosta, Zelenski se nada kako će ovim planom natjerati Rusiju na završetak rata diplomacijom, ali i ekonomskim sredstvima. Ukrajina će biti dijelom „globalne infrastrukture sigurnosti“, nada se Zelenski.

 

Péter Szijjártó: Zašto diplomacija nema prednost pred ratom, i to isključivo u slučaju Ukrajine?

 

Uskoro će se održati i drugi mirovni samit, a ovaj put na njemu bi mogli biti prisutni i predstavnici Rusije. U lipnju u Švicarskoj nisu bili dobrodošli. Članak portala „The Kyiv Independent“ završava sljedećom rečenicom: „Ukrajina je kontinuirano odbijala bilo kakvo primirje ili kratkotrajan prekid neprijateljstava, tvrdeći kako će to Rusiji omogućiti pregrupiranje snaga“. Uzevši u obzir stanje na terenu, čini se kako bi Ukrajini itekako dobro došlo primirje. Naime, u kolovozu je Rusija ostvarila najveće teritorijalne dobitke u Donbasu otkako je započeo rat u veljači 2022. godine. Bojišnica u Donbasu je u kritičnom stanju, a operacija u Kursku, suprotno izjavama Zelenskog, ne ide dobro. Prodor je zaustavljen, a Rusi su već oslobodili dio teritorija napadnute regije.

 

David Cameron: Rat u Ukrajini je investicija za američku sigurnost, a niti jedan Amerikanac nije poginuo

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.