Politika

Pronađen 'ustaški kriminalac' koji je stavio zastavu HOS-a na kip Tina Ujevića u Imotskom!

Foto: Snimka zaslona, Slobodna Dalmacija/Facebook

Prije Thompsonovog koncerta u Imotskom 6. kolovoza dogodio se nezapamćeni kulturocid. Neki ustaški koljač ogrnuo je kip Tina Ujevića zastavom hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata! Ne samo to, već je i „teško oštetio“ kip stavivši Tinu na glavu kapu HOS-a. Horor! Mediji su bili zgroženi prizorom! Dva dana kasnije jake snage interventne policije morale su čuvati kip od nasrtaja ustaških formacija. Konačno, policija je izdala priopćenje u kojem navodi kako je pronađen ustaški kriminalac koji je ogrnuo Tina.

 

Senf na Sinjskoj alci u čast Majci Božjoj, potom u Kninu za 'Oluju'! Je li Tomašević klerofašist u ormaru?

 

Pronađen je najtraženiji kriminalac u državi!

 Pravda će uskoro biti zadovoljena! Policija će prekršajno prijaviti jednog od najtraženijih kriminalaca u državi koji je medijima pružio prizor od kojih su im se ledile žile i žarile pisaće mašine. Evo kako je policija obavijestila javnost o imotskom razbojniku: „Identificirana je i osoba koja je na kip Tina Ujevića stavila HOS-ovu zastavu sa simbolima kojima se remeti javni red i mir zbog čega ju se sumnjiči da je prekršila javni red i mir te će biti prekršajno procesuirana“. Zastava HOS-a nije zabranjena niti sadrži „simbole kojima se remeti javni red i mir“. Međutim, politika traži glave na kolcu.

 

HOS u obrani Vukovara 1991.

 

Zastava HOS-a remeti javni red i mir samo Milanoviću i hodočasnicima u Kumrovec i Brezovicu

 Kako su točno narušeni javni red i mir? Očito, zastava hrvatske ratne postrojbe koja je vodila bitke od Vukovara do Dubrovnika kod Hrvata izaziva nemir i narušava javni red. Okićeni Ujević bio je atrakcija u Imotskom, mnogi su se slikali s njime, a nitko nije bio uznemiren tim prizorom, osim Zorana Milanovića i drugih političara koji hodočaste u Kumrovec i Brezovicu, te novinara koji su tražili skandale ili ih izmišljali. Možete li se zamisliti na sudu u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj kako vam prekršajni sudac izdaje osuđujuću presudu zbog legalne zastave postrojbe Hrvatske vojske? Kipovi su i ranije bili kićeni hrvatskim simbolima i zastavama i nitko zbog toga nije prekršajno prijavljen. Jesu li pronađeni i osuđeni kriminalci koji su bana Jelačića u Zagrebu kitili kockicama i hrvatskim zastavama?

 

Nova epizoda iz serijala 'Avanture maršala Tita' s Budinim Tvrtkom

 

Slobodna Dalmacija strahovala za sigurnost Tina Ujevića

 Slobodna Dalmacija posebno se nervirala i bjesnjela oko prizora iz Imotskog. Novinari ove tiskovine nisu mogli vjerovati što se to događa jadnome Tinu Ujeviću. Tražili su još policije oko kipa i još kazni, progona i procesuiranja ustaša. Na svom Facebook profilu Slobodna je postavila pitanje pratiteljima: „Je li normalno da policija u 2024. čuva kip Tina Ujevića od ljubitelja ustaša?“. Iz ovako formuliranog pitanja stječe se dojam kako ustaše iz Imotskog žele bombom raznijeti kip, a ne ogrnuti ga zastavom pobjedničke hrvatske vojne postrojbe iz Domovinskog rata. U nastavku donosimo neke od odgovora koje je zgrožena redakcija Slobodne dobila na Facebooku.

 

Hrvoje Šimičević iz 'Novosti' širi teorije zavjere o kršćanskom fašizmu: Čeka li ga nova nagrada HND-a?

 

Ljudi ismijali Slobodnu Dalmaciju na Facebooku 

 Leonard Topić napisao je: „Lažete, ne pjevaju se ustaške pjesme nego Čavoglave, Lijepa li si, Kninska kraljice i ostale domoljubne pjesme, problem je što vi te pjesme smatrate ustaškim“. Zatim, Marijana Znaor: „Ne znam čemu tolika halabuka oko koncerta, pustite ljude da se vesele, a Tina ne treba čuvati... nikud on neće pobjeći kad nije do sada! Uvijek neko pametovanje, dođite, veselite se, upoznajte ljepote Imotskog i bit će vam jasno zašto smo tako dobri domaćini! Imotski u srcu“. Krešimir Kaselj također nije vidio nikakav problem: „Prekrasne slike iz Imotskog!!! Ovo je nešto prelijepo! Ovo treba doživiti, i uživati svaku sekundu!. Ajd sad idemo na koncert!!! Vrijeme je da se krene!!!“.

 

 

Većina koji su reagirali na ovu objavu Slobodne ismijali su novinare, narugali im se u kometarima i rekli im kako pretjeruju. Za kraj, prenosimo i komentar Kristijana Bratima: „Nije policija tu radi Ujevića. Policija je tu radi zastrašivanja po naredbama bivših SKOJ-evaca i dezertera. Oni ne znaju šta je 91-95 značilo Za Dom Spremni....“. Gotovo svi komentari nisu po želji i očekivanjima novinara Slobodne Dalmacije koji su izgleda još uvijek zarobljeni u jednoumlju i onom mitskom „antifašizmu“.

 

Uznemirujući sadržaj: U Senfovom antifašističkom gradu orila se hrvatska ratna pjesma!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.