Politika

Hrvoje Šimičević iz 'Novosti' širi teorije zavjere o kršćanskom fašizmu: Čeka li ga nova nagrada HND-a?

Foto: Snimka zaslona, portalnovosti.com

Nagrađivani novinar i vječito ugroženi Pupovčev Hrvoje Šimičević iz ekstremno lijevog glasila „Novosti“, objavio je novo remek djelo koje bi mu moglo donijeti još jednu nagradu Hrvatskog novinarskog društva. Veliki istraživački novinar čijim se talentima divi i božica novinarstva Maja Sever, izbacio je članak pod naslovom „Projekt srednji vijek“. Kako originalno i domišljato! Što je Pupovčev Hrvoje otkrio? Stjepo Bartulica, Davor Ivo Stier, Željka Markić i Marijana Petir Hrvatsku bi mogli odvesti u srednji vijek! Ne samo što ovaj četverac ima vremenski stroj, već bi sa sobom u 13. stoljeće mogao ponijeti i fašizam!

 

Bogovi istine iz Faktografa brane Pupovčeve 'Novosti' od zle, crne, krajnje i ekstremne desnice

 

'Projekt 25' kod medija i ljevice izaziva komičnu paranoju

 Čega se sada plaši Hrvoje, a nije gubitak posla zbog crne desnice koja ne želi gledati kako država plaća blaćenje same sebe? Američka konzervativna udruga „The Heritage Foundation“ postoji i zalaže se za tradicionalne, obiteljske i kršćanske vrijednosti, te ograničenu moć države. Direktor Kevin Roberts izradio je „Projekt 25“ kojeg se grozi ekstremna ljevica. O tome je pisao i ideološki obojen i krajnje lijevi Faktograf koji ne zna da se spol ne može promijeniti. S ljevice su naprosto zgroženi što „ultrakonzervativci“ nešto planiraju ili predlažu politike i rješenja za aktualne državne probleme. Ljevičarske dogme se ne smiju dirati niti dovoditi u pitanje! Nikada, pa ni onda kada desnica osvoji vlast. Na primjeru Pupovčevog Hrvoja vidjet ćemo tu komičnu paranoju i strah od pluralizma političke misli.

 

Samoprozvani bogovi istine iz Faktografa ne znaju da se spol ne može mijenjati!

 

Pupovčev top novinar zabrinut je kako će desnica sve uništiti dođe li do vlasti

 Čitajući Hrvojev članak stječemo dojam kako će nestati svijet kakav poznajemo. Za početak, Šimičević je zabrinut za abortus. To je jedan od najvećih sakramenata ekstremne ljevice. Ono što je katolicima krštenje, ljevičarima je abortus. Zatim, Hrco spominje drugi ljevičarski sakrament – štovanje Majke Zemlje. Dođe li Trump na vlast i započne li čistiti „duboku državu“, mogla bi nastradati agencija za zaštitu okoliša. Odnosno, Hrvoje koristi riječ – uništenje. Nastradat će i zdravstvo jer desničari mrze medicinu. Zatim, uništit će se i socijala, zato što svi desničari imaju ogroman kapital, te stoga mrze siromašne i potrebite. Potom, Pupovčev top novinar spominje radnike. I njih desničari mrze jer je općepoznata stvar da su marksisti jedini prijatelji radnika. Na kraju Hrcinog popisa što će sve nestati u pepelu jest „rezanje poreza za korporacije“. Po onom principu ljevice: što više novaca netko ima, više mu treba uzeti. Bez obzira na ekonomiju i kako će se to odraziti na plaće, ulaganja itd.

 

Tragična vijest: „Novostima“ prijeti gubitak državnog novca za blaćenje države koja ih financira

 

Šimičević se bori protiv 'mračnjaka', a za nagradu HND-a

 Na kraju strašnog uvoda Hrvoje kaže: „Predstavnik Fondacije Heritage ugledni je gost na skupovima hrvatske vlade“. Ta rečenica sve bi trebala zgroziti, ne samo redakciju „Novosti“. Sastajati se s vladama može samo stari ili mladi Soros, nitko drugi! Odmah na početku Hrvoje je demonstrirao visoki doseg i zanat istraživačkog novinarstva. Otkrio je kako se Bartulica slikao s Maxom Primorcem iz „The Heritage Foundation“. Srećom pa Hrvoje nije morao puno istraživati jer je sam Stephen objavio tu sliku na društvenim mrežama. A pazite opis ispod slike: „Osim s talijanskim, mađarskim i srpskim mračnjacima, povezan je i s američkim“. Bartulica se druži s mračnjacima! Sram ga bilo! Ovaj zaključak mogao bi mu donijeti prevagu kada se bude razmatrao dobitnik godišnje nagrade za istraživačko novinarstvo.

 

Željka Markić šapće ministrima na uho, stoji iza svega!

 Tek smo krenuli čitati članak i evo u prvoj rečenici Željke Markić! Ona i Domovinski pokret, kao „desno krilo HDZ-a“, godinama su surađivali s Projektom 2025, kaže Šimičević. Taj je projekt „hodogram za uvođenje kršćanskog fašizma u SAD i posljedično na cijeli Zapad“. Što je, Hrvoje? Izlizao se pojam „klerofašizam“? Gospođa Markić je šaptala Stieru na uho koji je kao ministar vanjskih poslova „potajno“ jamčio da će Hrvatska u UN-u glasati u skladu s „reakcionarim“ zahtjevima "ultrakonzervativaca". Otkuda Hrco to sve zna? Gdje je vidio Željku kako nešto šapuće Davoru?

Idemo dalje, što više čitamo to je situacija sve strašnija. Oni slaboga srca sad bi trebali prestati. Naime, otkriva Šimičević, dr. Markić je „strateg i koordinator mreže preko koje su potpisnici Projekta 2025 u Europu uvozili strategije protiv pobačaja, rodno uvjetovanog nasilja i gej prava“. Da ti i srce i mozak stanu! Ne samo što je Markić protiv usmrćivanja nerođenih, već se zalaže i za nasilje, pogotovo ono rodno uvjetovano, a i dira u „gej prava“, što god to bilo.

 

Srpske „Novosti“ strahuju od „filofašističkih frikova“ koji bi im mogli uskratiti financiranje iz državnog proračuna

 

Kako izgleda Šimičevićev 'kršćanski fašizam'?

 Dolaskom na vlast, Trump će „upregnuti fosilna goriva“, piše Šimičević koji uživa u svim blagodatima fosilnih goriva. Oko 50 000 državnih službenika zamijenit će svojim „rojalistima“! Hrvoje je vrlo maštovit u odabiru riječi, i za to bi trebao dobiti nagradu HND-a. Zatim, Trump će pokoriti i pravosuđe kako se protiv njega više ne bi pokretale istrage i donosile osude. Šimičević kaže, dakle istina je. Kršćansko-fašističkim politikama nema kraja! U potpunosti će se zabraniti abortus, stvoriti „baza podataka svih žena koje su pobacile“… Rada Borić bila je u pravu – HBO-ova serija „Sluškinjina priča“ je dokumentarac! Javne škole zamijenit će se privatnim, u skladu s biblijskim učenjem, tvrdi Hrco, koji sudjeluje na okruglim stolovima o „antirodnim“ pokretima braneći transvestite, pederluk u školama, prezentiranje djeci navlačenje kondoma i predavanja o „sigurnom seksu“. Djeci!

Ne, Biblija je problem! Kako je zapadna civilizacija preživjela svih ovih stoljeća uz Bibliju? Želimo li napredno društvo moramo činiti sve suprotno od biblijskih vrijednosti: razvod, abortus, promiskuitet, sodomija, pedofilija, preljub… sedam glavnih grijeha moraju postati vrline, a 10 zapovijedi moramo ažurirati zato što je 2024. godina, a iduće godine bit će 2025. godina. Za 50 godina ćemo reći „Pa nije 2024. godina“. Jedine religije i svjetonazori koji su dopušteni u sekularnom svijetu su: ateizam, marksizam i LGBT okultizam.

 

SDP-ov homoseksualac Karlo Vedak pozvao Vladu na 'napredak': Sodomija i seksualni odgoj za bolju Hrvatsku

 

Šimičević o 'bijeloj, rasističkoj, kršćanskoj i patrijarhalnoj državi'

 Hororu nema kraja, što je Šimičevićev tekst duži, Trumpov biblijski fašizam zvuči sve groznije. Vojska će se koristiti protiv „disonantnih glasova na ulicama“, tvrdi Hrvoje. Nagađamo, ali vjerojatno se u Projektu 2025 vojska spominjala u kontekstu uvođenja reda kada tolerantna ljevica krene paliti gradove, devastirati policijske postaje i automobile, ubijati slučajne prolaznike i uništavati lokalno gospodarstvo. U svijetu u kojem je muško žensko i obratno, i nasilje na ulicama mogu biti „disonantni glasovi“.

Hrvoje ima zaključak koji nitko ne može osporiti. On je novinar „Novosti“, kumče Hrvatskog novinarskog društva i omiljeni sin Maje Sever. Evo rečenice koja će mu donijeti novu nagradu: „Financirani novcem fosilnih milijardera, autori Projekta 2025 nude viziju bijele, rasističke, kršćanske i patrijarhalne države, lišene prava manjina i žena, uz kažnjavanje svakog otpora, nasilnog ili nenasilnog, svejedno“. Republikanci su gori od Hitlera, a Domovinski pokret nije ništa bolji. Šimičević je rekao. Kako Hrvoje i njemu slični dolaze do ovakvih zaključaka? Što to oni vide, a mi ne vidimo? Žive od javnog novca, ugodnim životima prepunim nagrada HND-a, njihova je ideologija dominantna u kulturnom i političkom prostoru, ali oni svejedno strahuju od nekog mitskog „kršćanskog fašizma“.

 

Skandalozno! Šimičević otkriva: Max Primorac zalagao se za pomirbu djece ustaša i partizana

 Dolazimo i do „mračnjaka“ Maxa Primorca iz Fondacije Heritage. Opasan čovjek, upozorava Šimičević. Umjesto promocije abortusa u svijetu i štovanja vremenskih prilika, Primorac predlaže poticanje rađanja u nerazvijenim zemljama. Horor! Šimičević se boji beba! Petir, Bartulica i Primorac su razgovarali. Gdje je SOA? USKOK? OZN-a ili UDB-a?

Ustaše su razgovarali o politikama i vrijednostima! Ali doslovno ustaše. Naime, Šimičević je otkrio kako je Maxov otac Miško bio član Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, ustaške emigrantske organizacije koju je 1956. osnovao Ante Pavelić. Krajem osamdesetih, Miško je bio i jedan od financijskih i političkih osnivača HDZ-a. Navodno je bio i odgovoran za uskrsnuće priče o pomirbi djece ustaša i partizana, ustvrdio je Šimičević. Nevjerojatno! Max je za pomirbu djece ustaša i partizana i okupljanje oko ideje suverene, slobodne i samostalne hrvatske države. A Hrvoje i ostatak redakcije „Novosti“ rade na upravo suprotnoj agendi. Originalni promotor ideje pomirbe bio je Maks Luburić, kaže Šimičević. Dakle, Max je najveće zlo koje hoda Hrvatskom, direktan je potomak ustaše, a u Hrvatskoj 2024. smiješ biti potomak samo partizana. Nema pomirbe između Hrvata, moramo se ubijati sve dok jedna strana ne stavi petokraku na čelo!

 

Hajdarović za „Novosti“ dijagnosticirao „ustašizaciju“ društva i prozvao kritičare za povijesni revizionizam

 

Američke i hrvatske ustaše rade zajedno, otkriva Hrvoje!

 Max Primorac je 2018., za vrijeme Trumpove administracije, zaposlen u američkom USAID-u, agenciji za međunarodni razvoj. Skandal! Trump zapošljava svoje u svojoj administraciji! To samo fašisti rade! Max je bio i savjetnik potpredsjednika SAD-a Mikea Pencea, a on je posebno opasan zato što je katolik. Trump-Pence administracija namjeravala je preusmjeriti milijune prema vjerskim organizacijama, umjesto da taj novac dobiju oni koje odobrava Šimičević. Skandali se samo nižu, naime, desnica nikako da shvati da ljevica zaslužuje javni novac i kada nije na vlasti, a desnica i vjerske skupine ne smiju dobiti ništa jer je službena religija ateizam.

Primorac se založio da SAD u svijetu prestane s promocijom abortusa, rodnog radikalizma, klimatskog ekstremizma i drugih „woke“ ideja. Šimičević se posebno naljutio na te riječi. Max je dirnuo u njegove svetinje: abortirane bebe, transvestite, LGBT okultizam, Majku Zemlju i sve moguće izmišljotine ekstremne ljevice. Bartulica je usko povezan s ovim američkim ustašom, otkriva Šimičević. Tu je i Vice Batarelo. Novi horor! HOROR! Petir, Bartulica, Stier, Markić, Batarelo, Ilčić, našla se tu i Bujančeva emisija „Bujica“ u kojoj je gostovao jedan američki kršćanski fašist… od toliko ustaških imenica može vam se zavrtiti u glavi.

 

Pupovčeve „Novosti“ financirane našim novcem jurišaju na „Za dom spremni“ i udrugu „Vigilare“

 

Još malo pa gotovo…

 Nikako kraja ovom tekstu za koji će Šimičević vjerojatno dobiti novu nagradu HND-a. Hrvoje je definirao vjersko-fundamentalistički kartel koji na mala vrata uvodi kršćanski fašizam: Heritage, Leadership Institut i Alliance Defending Freedom. Ustaše nikako ne mogu shvatiti, i one hrvatske i one američke, da su civilno društvo i demokracija rezervirani samo za ljevicu! Hrvoje zaključuje kako je ova „osovina zla“ financirala „ultravjerske evropske organizacije novcem nepoznatog porijekla“. Kakvo istraživačko novinarstvo! Njih financira fosilna industrija, a ta je gora od kolumbijskih narko kartela. Lijeve civilne organizacije koje šire radost, ljubav i toleranciju diljem svijeta financiraju samo vjetrenjače, solarne ploče i slobodni umjetnici.

Privedimo ovo kraju… Šimičević u završetku članka izdaje dramatično upozorenje: „Budući da je SAD najmoćnija zemlja u povijesti svijeta, posljedice ovakvih politika bile bi nesagledive. Nekontrolirani marš prljavog korporativnog sektora, porobljavanje ženskih tijela, uništenje ljudskih i radničkih prava, a potom i planeta. Namećući politike koje su pogubne po sva živa bića, takva suvremena desnica pretvorila se u kršćanski kult sudnjega dana“.

 

Zaključak

 Što možemo izvući iz ovog upozorenja? Kako se boriti protiv onih koji žele pobiti sva živa bića i uništiti planet? Greta najavljuje smak svijeta, ali ne, kršćanski fašisti su kult sudnjeg dana! Kolektivna ljevica abortus slavi kao ljudsko pravo i znak progresa, ali kršćanski fašisti su ti koji su zapravo „kultura smrti“ sa svojim zalaganjem za život. Ljevica podupire surogatstvo, legaliziranu prostituciju i pornografiju, ali su kršćanski fašisti ti koji porobljavaju žensko tijelo govoreći ženama da ne bi trebale ubijati vlastito potomstvo. Prljavi korporativni sektor u većini stoji iza klimatskih, „pro-choice“ i ljevičarskih civilnih organizacija, ali kršćanski fašisti žele uništiti ljudska prava stavljajući čovjeka i njegov život ispred klimatskog ludila u kojem se kravlje plinske izlučevine smatraju opasnim za atmosferu. Ljevica obožava poreze, prireze, porez na nekretnine, na ugljikov dioksid, konfiskaciju imovine, ali kada kršćanski fašisti požele srezati poreze i dati radniku da prodiše, to je udar na radnička prava?! Toliko teksta, a ja neću dobiti ni nominaciju za neku nagradu HND-a. Barem ukor „suda časti“ tog trulog društva? Tražim li puno? Sad je stvarno dosta. Od petka potražite „Novosti“ na kioscima! Postoji i pretplata, želite li otkriti sve o kršćanskom fašizmu i kako se protiv njega boriti.

 

Maji Sever i dalje ništa nije jasno: „Novosti“ nisu zabranjene, idu na tržište!

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.