Politika

Doktor ustaštva i tuđmanist Milorad Pupovac štiti ustavnopravni poredak od pozdrava 'Za dom - spremni'!

Foto: Snimka zaslona, jutarnji.hr

Najugroženiji Srbin u Hrvatskoj, onaj koji slobodno i pod zaštitom policije obilježava četničke ustanke, Milorad Pupovac za „Jutarnji list“ napisao je esej koji će se jednog dana čitati na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Nakon Josipovićevih ustaških zmija, imamo novo priviđenje: Milorad Pupovac ustaše sreće gotovo svakodnevno, bez prestanka, punih 35 godina! I nekako je uspio ostati živ, k tome i u vrhu vlasti većinu svoje političke karijere. Nakon što je novinar Tomislav Čadež za Jutarnji napisao reportažu kako je u Imotskom bilo lijepo, dostojanstveno, a vladala je obiteljska i domoljubna atmosfera, Pupovac nije imao izbora nego sjesti za stol, razgibati svoje ugrožene prstiće i napisati članak o ugroženosti samih temelja Republike Hrvatske. „Ustaše srećem 35 godina, ali ovo u Saboru dosad nisam doživio… Tuđman bi se okretao u grobu da vidi što se događa u Kninu“, napisao je Milorad kojeg u Kninu 5. kolovoza nema. Osim kada otvara "Srpski kulturni centar".

 

Pronađen 'ustaški kriminalac' koji je stavio zastavu HOS-a na kip Tina Ujevića u Imotskom!

 

Pupovac je svestran čovjek: partizan, četnik, ugrožen, moćan, astrolog i prorok

 Čim ljevičar, a k tome i profesionalni Srbin koji obilježava četnički ustanak, uzme u usta Tuđmanovo ime, čeka nas prava poslastica. Nikada nije podržavao Tuđmanovu politiku, prezire njegovu ostavštinu – Republiku Hrvatsku, pobjedničku Hrvatsku vojsku optužuje za etničko čišćenje, no osjeća se pozvanim i sveznajućim tumačiti Tuđmanove misli. Kad Milorad napiše što bi Tuđman danas rekao, tko to može opovrgnuti ili dovesti u pitanje? Milorad je svestran čovjek: partizan, četnik, ugrožen, moćan, astrolog i prorok. Pupovac započinje svoju analizu ustaštva u Hrvatskoj pregledom svoje karijere kojoj se dive gotovo svi osim hrvatskog naroda. Otkrio je kako ga se često na ulici pozdravlja sa „Za dom – spremni“. Nikada mu ništa nije bilo, no svejedno je to dokaz njegove vječite ugroženosti.

 

Predsjednik Vlade RH Milorad Pupovac ljutit na ministricu Ninu zbog Jasenovca

 

Milorad od muhe ne pravi slona, ne bi on to nikada

 Budite sigurni, kada Milorad upozorava na opasnosti ustaštva, koje praktički ne postoji u Hrvatskoj jer je poraženo 1945., on od muhe ne pravi slona. Ne bi on to nikada radio. Organizator i sudionik partizansko-četničkih festivala u Hrvatskoj poziva se na Ustav i ljudska prava kada govori o ustaštvu. Za njega je to „najnedemokratskiji i najzločinačkiji pokret“ koji je bio aktivan u vrijeme nacističke i fašističke okupacije Jugoslavije. Jadna "naša" Jugoslavija, okupirana i ranjena od 1941. do 1945. Zna li Pupovac da je Jugoslavija negacija hrvatske države? Ustaški pokret imao je svoje uzroke nastanka. Nije se pojavio iz vedra neba. Međutim, upravo nam to žele nametnuti. Od 1941. do 1945. Hrvati su jednostavno poludjeli, samo su jeli, spavali i klali. To je sve što trebamo znati i zbog toga se vječito ispričavati. Razdoblje Drugog svjetskog rata kompleksno je i isprepleteno raznim silnicama na području bivše Jugoslavije. Međutim, i nakon raspada te komunističke i antihrvatske države, 2024. godine Pupovac inzistira da povijest tog razdoblja moramo promatrati kroz komunističke i jugoslavenske naočale.

 

Možemo!, Pupovac i takozvani antifašisti na Petrovoj gori položili vijence za Titovu zločinačku vojsku

 

Kada se Pupovac žalio na kunu, ustašku valutu?

 Dolazimo i do dijela Pupovčevog filozofijsko-historiografskog eseja gdje se govori o „ustaškom pozdravu“ u Hrvatskom saboru. Piše Milorad, prije se taj pozdrav mogao čuti samo na Thompsonovim koncertima, svadbama, momačkim zabavama i skupovima pukovnika HOS-a Marka Skeje, a onda se „25. juna“ čuo i u Hrvatskom saboru. Kakve li strahote! Netko je pozdravio starim hrvatskim pozdravom u Saboru, onim kojeg su branitelji prihvatili u Domovinskom ratu. Međutim, Pupovca to ne zanima, on je arbitar što je prihvatljivo u Hrvatskoj, a što nije. Kada se vječito ugroženi Srbin žalio na kunu, ustaški novac koji je rado primao svih ovih godina? Je li ikada govorio o zastavi s prvim bijelim poljem koja je bila službena zastava RH od srpnja do prosinca 1990.? Zašto taj kojeg Pupovac ne spominje imenom i prezimenom nije kažnjen za izgovor hrvatskog ratničkog pozdrava iz Domovinskog rata? On je izgovoren u kontekstu Domovinskog rata, no Milorad si uzima za pravo donijeti konačan sud na što je taj netko mislio kada ga je izgovorio u Saboru.

 

U Pupovčevim „Novostima“ pisali o nekakvom doprinosu SDSS-a mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja

 

Organizator četničkih slavlja uveo bi verbalni delikt u Hrvatsku

 Pupovac potom iznosi podatke Memorijalnog muzeja holokausta u SAD-u i spominje žrtve ustaškog režima. Taj dio nije potrebno komentirati jer su podaci mahom nastali djelovanjem jugoslavenske istoriografije i povjesničara iz Hrvatske nakon Domovinskog rata koji moraju istraživati u okviru te istoriografije, kako ne bi bili stavljeni na stup srama od strane Pupovca, Klasića, Jakovine i Drobilice Goldsteina koji se nikada nisu kvalitetno i profesionalno bavili razdobljem Drugog svjetskog rata, već su samo vikali: „Revizionizam!“, „Relativizacija ustaških zločina!“ i slično. Nadalje, Pupovac bi uveo verbalni delikt za izgovor te tri „zabranjene“ riječi: „Za dom – spremni“. Ne prihvaća „dvostruku konotaciju“ tog pozdrava. On je ustaški, zločinački i točka. Možemo izbrisati sve one branitelje od Vukovara do Dubrovnika koji su ratovali i poginuli pod tim pozdravom. Zato što tako kaže Pupovac. Onaj Pupovac koji nariče i tuguje zbog „Oluje“, zajedno s Vučićem, Dačićem i Vulinom. Upravo taj Pupovac će nam govoriti kako se smije, a kako ne smije pozdravljati u neovisnoj Hrvatskoj. Organizator četničkih slavlja u Hrvatskoj određivati će značenje hrvatskih simbola! Domovinski rat ima svoje „ozbiljne tamne strane“, zaključuje ovaj dio eseja dr. Pupovac. Tako da niti Domovinski rat ne može „oprati“ pozdrav „Za dom – spremni“. A znate li što je čisto? Takozvana "Narodnooslobodilačka borba". Pitajte Milorada, ultimativnog kreatora vrijednosti Republike Hrvatske.

 

Pupovčeve „Novosti“ financirane našim novcem jurišaju na „Za dom spremni“ i udrugu „Vigilare“

 

Napad na Ustav! Tuđman se u grobu okreće!

 Prizori iz Knina i Imotskog bili su napad na Ustav, piše Milorad. Franjo Tuđman u grobu bi se okretao kada bi vidio navijače, branitelje i mladost koja pozdravlja sa „Za dom – spremni“. On zna, on je to rekao. Pa sad vi probajte reći da se Tuđman ne okreće u grobu! Na kraju, profesionalni Srbin čija je politička karijera obilježena projugoslavenskim i četničkim provokacijama, poziva trojac koji nije branio Hrvatsku da reagira. Riječ je o fajteru Zoranu, tamanitelju briselskih kroasana Andreju i Sanaderovom i Kosoričinom Njonji. Upravo bi ti hrabri dečki trebali reći braniteljima i pravim fajterima da prestanu koristiti pozdrav „Za dom – spremni“. Ukoliko taj neratnički trojac ne povede rat protiv tog pozdrava, ustavnopravni poredak Republike Hrvatske će biti ozbiljno ugrožen, a toga se najviše boji Milorad koji temelje naše države vidi u ZAVNOH-u i AVNOJ-u, Titu i petokraci. Pupovac nas je upozorio, a ako ga ne poslušamo, mogla bi nam se urušiti država. Kako bi rekao novinar "Jutarnjeg lista" Tomislav Čadež: „Prestanite udbašiti nad emocijama naše djece“.

 

Hrvoje Šimičević iz 'Novosti' širi teorije zavjere o kršćanskom fašizmu: Čeka li ga nova nagrada HND-a?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.