Povijest

Tvrtko opet o Titu za 'Telegram': Jugoslaven Eugen Jakovčić nije zadovoljan naslovom!

Foto: Snimka zaslona, "Telegram", Eugen Jakovčić/Facebook, Montaža: Popodnevnik.hr

Bog jugoslavenske istoriografije i hagiograf Bude Lončara prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, neće vjerovati, opet je pisao o Titu za ekstremno lijevi portal „Telegram“. „I što sada?“, sigurno se pitate, ništa novo, opet jedno te isto. Međutim, ovoga puta Budin mali je uvrijedio, ili netko iz uredništva „Telegrama“, Eugena Jakovčića, uvjerenog Jugoslavena koji se još uvijek ne miri sa neovisnom i slobodnom Republikom Hrvatskom, ali uredno živi na njezin račun. Jakovinin članak naslovljen je ovako: „Prava pozadina mitskog susreta na Brijunima. Liz Taylor laskala Titu, Richard Burton lajao: 'On je kepec s trbušinom, a Jovanka seljanka'“. Uredniče „Telegrama“, ili Tvrtko, ako su ti dopustili da kao ugledni profesor sam složiš naslov, sramite se!

 

Nova epizoda iz serijala 'Avanture maršala Tita' s Budinim Tvrtkom

 

Vidjevši kako se neprimjereno u naslovu Tita opisuje kepecom i spominje njegova trbušina, Jakovčić je rekao kako njegova pretplatnička „ručica“ ovakve degradirajuće naslove neće otvarati. Najveći državnik naših naroda i narodnosti čiji je projekt završio na smetlištu povijesti ne zaslužuje da se njegovo ime povezuje s niskim stasom i pretilošću! Jakovčić je bio oštar i uputio je dobronamjernu kritiku drugovima u „Telegramu“: „Dok se tekstovi relevantnih autora kite ovako glupom, da ne kažem idiotskom opremom teksta, moja pretplatnička ručica ih neće otvarati, što toplo preporučujem i vama“.

 

 

Tko je Eugen Jakovčić, glasnogovornik Srpskog narodnog vijeća citiran u povučenom udžbeniku povijesti?

 

Tvrtko je naslovom uvrijedio potencijalne pretplatnike 'Telegrama'?

 U trenutku kada „Telegram“ nagovara hrvatsku javnost da se pretplate na njihov ljevičarski aktivizam, ovakav tekst je zasigurno odbio potencijalne financijere ovog portala. K tome, nevjerojatno je kako je upravo Tvrtko, spisatelj avantura Josipa Broza Tita i jedan od njegovih najvećih poklonika, bio taj koji je uvrijedio Eugena i druge uvijek vjerne pionire.

 

Jakovčić Jakovinu naziva i relevantnim autorom, što je ništa drugo nego „idiotska oprema teksta“ Eugenove objave na X-u. Budin mali je jugoslavenski ideolog, štovatelj lika i djela komunističkog zločinca i diktatora. Stoga, on ne može biti relevantan autor kada su u pitanju tekstovi o kepecu s trbušinom. Nadalje, Jakovčić je otkrio kako je pretplatnik „Telegrama“. Dakle, ima li razloga da i vi ne budete dio tog kluba i svojim novcem date podršku „bespoštednom novinarstvu“ kakvo nudi „Telegram“?

 

Izvrsna prilika: Telegram vam za 99 € godišnje nudi 'bespoštedno novinarstvo': Preporučuju Maja Sever i Zoran Šprajc!

 

Tvrtko piše o susretu Richarda Burtona i Elizabeth Taylor sa zločincem Titom

 Što Tvrtko piše u svojoj novoj hagiografskoj epizodi o životu komunističkog zločinca? Na Brijunima su ga 1971. posjetili poznati glumci: Richard Burton i Elizabeth Taylor. Burton se pripremao za ulogu Tita u propagandnom filmu „Bitka na Sutjesci“. Britanski glumac je u svojem dnevniku zapisao kako na prvu nije bio impresioniran „veličinom“ Tita. Primijetio je nervoznu poslugu i izrazito luksuzan život jednog komunista.

Gle čuda, komunistički diktator je živio bogatim i hedonističkim životom! Je li naš Tvrtko ikada problematizirao taj Titov stil života? U svojoj pripovijetci o Titu, Tvrtko je iznio tezu kako je moguće da je Liz Taylor laskanjem Titu željela izazvati ljubomoru kod Burtona. On će joj kasnije prigovoriti, odnosno upitati je što je vidjela kod tog starca? Tita je Burton u svom dnevniku nazvao „kepecom s velikom trbušinom“, piše Budin mali. Upravo se to nije smjelo naći u naslovu, ako pitate Jakovčića.

 

Izvanredna vijest: Tvrtko opet o Titu!

 

Duh Jugoslavije još luta Brijunima

 Jakovina u svom "stručnom" komentaru prepričava predstavu o tom susretu koja se ovih dana odigrala na Brijunima gdje se Jugoslaveni svake godine prisjećaju svoje propale države i režima. Očekivano, Tvrtko je oduševljen predstavom i glumcima, posebno Srbima kojima je ova djelatnost u krvi, kako piše. Predstavu „Bilo jednom na Brijunima“ Kokana Mladenovića pogledalo je 400 ljudi, a sve je organizirao Jugoslaven Rade Šerbedžija, odnosno njegovo Kazalište Ulysses.

Duh Jugoslavije još uvijek luta Brijunima, oaza je to u kojoj se preko ljeta napajaju naši kulturnjaci, uglednjaci i ekstremno lijevi intelektualci, hedonisti i kapitalisti u praksi, poput svog voljenog diktatora. Čim zahladi, naši sezonski Brijunci vraćaju se na kopno sisati javni novac i dijeliti lekcije Hrvatima o tome kako ugrožavaju nekakav izmišljeni antifašistički temelj nekakve Hrvatske koju samo oni vide.

 

Stranka Možemo! u EU parlamentu štitit će nas od desnice, čuvati antifašizam i spasiti od klimatskih promjena

 

Ni Liz ni Richard nisu mogli odoljeti šarmu i veličini kepeca Tita! 

 Jakovina prenosi i Burtonove riječi divljenja o Titu. Rasplet događaja u Jakovininoj kolumni pokazat će kako se Burton ipak prevario kada je u pitanju „simpatični debeljak“ Broz. Za „The New York Times“ Burton je izjavio kako je Tito bio jedini čelnik Istočnog bloka kojeg nije instalirao Staljin. Ugledni povjesničar Tvrtko to nije niti pokušao problematizirati. A tko je instalirao Tita prije nego što se kepec s trbušinom posvađao s brkatim Joeom u Moskvi? Burton je naglasio i kako se Tito sam borio u ratu, što je također povijesna neistina. Imao je potporu Saveznika, naročito Britanaca, a sama pobjeda ovisila je isključivo o ratnom stroju Crvene Armije. Eto koliko je Tvrtko relevantan autor! Burton je valjao povijesne budalaštine, a profesor Tvrtko niti slova o tome.

 

Telegram: Želimo članak o Jemenu, Tvrtko: Može, imam odličnu priču o Titu i Jemenu!

 

Tvrtko je oduševljen i Jovankom koja je do samog kraja ostala vjerna svome Titu, prava „drugarica“, „njegova partizanka“, a on njezin „vrhovni komandant“, piše Budin mali, samo što se ne rastopi od najljepše ljubavne priče naših naroda i narodnosti. Jakovina nije propustio ubaciti i feminizam u kolumnu, jer bez toga danas ne ide, pogotovo kada se govori o „hrabrim partizankama“. Zašto se Eugen toliko ljuti? Pa tekst je odličan, nije sve u naslovu!

 

Istoričar Tvrtko Jakovina: U Jajcu su postavljeni temelji hrvatske države

 

U konačnici, Tvrtko je „raspleo stvarnost od fikcije“. Bitka na Sutjesci bila je veličanstvena, Tito heroj, Jovanka žena vrsna, a Burton se ipak divio kepecu i starcu s trbušinom! Bio ja malo ljubomoran zbog Liz, ali što se tu može kada je Tito bio šarmer. Ni Liz ni Richard nisu mogli odoljeti kepecu Titu. Sada, pretplatite se na "Telegram" na ovoj poveznici. Eugen će se sigurno brzo odljutiti, čim izađe nova Titova avantura iz pera "relevantnog" Tvrtka.

 

Obilježen prekid savezništva Tita i Hitlera: Kada ćemo konačno ukinuti takozvani 'Dan antifašističke borbe'?

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.