Politika

SDP ne želi dati ženi da vodi Partiju: Sanja Major ide hrabro protiv patrijarhata u stranci!

Foto: Sanja Major, Facebook

Peđa Grbin, onaj koji je pijan pjevao Čavoglave, napušta mjesto predsjednika stranke, ponosan na sve svoje poraze. Partija se odavno pogubila, izgubila je troje parlamentarnih izbora zaredom, a jedno te isti potrošeni političari sjede u saborskim klupama već godinama, poput Milanovićevih bivših ministara. Isti ti ljudi sada bi željeli postati novi generalni sekretar Partije.

 

Karizmatični Peđa Grbin napušta funkciju glavnog sekretara Partije: Dao bih si ocjenu 4

 

Jedni od njih su Siniša Hajdaš-Dončić, bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, te Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova za čijeg je mandata interventna policija pokušavala provaliti u crkvu Sv. Marka za vrijeme braniteljskih prosvjeda u Savskoj. Imamo i jednog anonimusa iz općine Kalnik – Mladen Kešer. O njemu znamo samo kako ima poprilično dugačku imovinsku karticu. Ovaj komunist obožava kapitalizam i privatno vlasništvo. Ima čak 279 nekretnina! Sva trojica bijelih muškaraca koji se natječu za mjesto generalnog sekretara sudjeluju u patrijarhalnoj zavjeri protiv tek jedne žene kandidatkinje – Sanje Major. Umjesto da se ženi konačno prepusti to mjesto, čak trojica muškaraca ne žele prihvatiti da je ženski spolni organ puno prikladniji i bolji za rad u politici.

 

SDP-ov homoseksualac Karlo Vedak pozvao Vladu na 'napredak': Sodomija i seksualni odgoj za bolju Hrvatsku

 

Tko je Sanja Major?

 Sanja Major je u prvom redu žena. Od samog začeća, kada je počela postojati, bila je kvalificiraniji političar od Siniše, Ranka i Mladena, koji imaju XY kromosome. U Partiji obnaša nevažnu funkciju potpredsjednice irelevantnog Foruma žena SDP-a. Njezin je cilj Partiju vratiti „izvornim vrijednostima socijaldemokracije“. Sanja očito ne zna gdje se nalaze izvorne vrijednosti Partije. One sežu daleko u prošlost, još prije Drugog svjetskog rata, kada je Partija slobodno i bez ustručavanja govorila kako prezire demokraciju. No dobro, Sanjino nepoznavanje povijesti je tu manje bitno. Ona ide hrabro naprijed u budućnost sa starim idejama komunizma koje su donijele samo smrt, jad i bijedu.

 

Bojan i Peđa iz Partije obratili se 2SLGBTQQIPAA+ kultu povodom izbora za Europski parlament

 

Major: 'Pravedna preraspodjela društvenog bogatstva'

 U svom programu Major ističe tri točke: „uspostavljanje ravnoteže između proizvodne svrhe i profita uz pravednu preraspodjelu društvenog bogatstva“. Sjajno! Uplitanje države i birokrata u ekonomiju! Što može poći po zlu? Imamo i „pravednu preraspodjelu društvenog bogatstva“. Miriše na pljačku i konfiskaciju imovine. U drugoj točki Major proturječi samoj sebi: „suočavanje SDP-a s nasljeđem komunističke partije i snishodljivim odnosom prema radikalnoj i ekstremnoj desnici s kojom ne dijelimo svjetonazorske vrijednosti pa ne bismo smjeli ni političke“. Kako sad to, prvo bi „preraspodjeljivala" imovinu i uplitala se u slobodno tržište, a ovdje traži suočavanje s komunističkom prošlošću. Želi li se Partija doista suočiti s prošlošću, najbolje bi bilo likvidirati stranku, predati arhivsko gradivo koje se čuva daleko od očiju javnosti i ispričati se narodu za pola stoljeća progona i protivljenja hrvatskoj neovisnosti 1991. godine. Major bi napravila „rebranding“. Pretpostavljamo kako „antifašizam“, partizani i Tito ostaju vrijednosti kojih se Partija ne odriče. Ispričavamo se, ali se ne ispričavamo, zapravo poručuje Sanja.

 

Obilježen prekid savezništva Tita i Hitlera: Kada ćemo konačno ukinuti takozvani 'Dan antifašističke borbe'?

 

U trećoj točki Major traži: „jasan otklon od svakog oblika nacionalizma, šovinizma, seksizma i diskriminacije prema svima koji žive na rubu društva“. Sanja ne zna kako nacionalizam nije negativna pojava u društvu. Svatko tko voli svoj narod, svoju naciju i državu više od druge države ili naroda je nacionalist. Ne volimo li svoju obitelj više od tuđe? Ova treća točka je i najbitnija. Današnja ljevica samo to i nudi – borbe s izmišljenim neprijateljima i nepravdama, što se ostvaruje kroz kršenja individualnih sloboda, slobode govora i davanje privilegija takozvanim „potlačenim skupinama“.

 

Jugoslaven Markovina za Telegram: Partizanske pjesme moraju postati kulturna baština

 

Sanja će vrednovati 'neplaćeni kućanski rad' i uvesti 'maksimalnu plaću'

 Na ekonomskom polju Major ima lijepe želje, kao i svaki ekstremni ljevičar. Nema toga što neće napraviti dobroga u gospodarstvu. Dizat će plaće i mirovine, neovisno o inflaciji, jer što može poći po zlu? Ako zatreba, socijalist će samo dignuti poreze, a u konačnici uvijek se može natiskati još novaca. Uvest će „maksimalnu plaću“, odnosno nitko neće smjeti imati veću mjesečnu plaću od nekoga tko bi isto zaradio u cijeloj godini. E, nećete, direktori i menadžeri, Sanja je ljubomorna i osjeća se revolucionarno!

 

Sanja će u svoje spasonosne ekonomske politike integrirati i feminizam, jer, opet, što može poći po zlu? Predložila je vrednovanje „neplaćenog kućanskog rada“. Vrijedi li to i za muškarce? Hoće li Major ulaziti u stanove i kuće obiteljima i provjeravati je li mama dobila plaćeno to što je skuhala ručak? A muž? Taj ionako nikad ništa ne radi po kući i oko nje. Major je sa Zapada pokupila i mit o manjim plaćama žena, u usporedbi s muškarcima. Riječ je o manipulaciji statistikom, no kada se ljevičar uhvati mita, teško ga je uvjeriti u suprotno. Muškarci i žene u Hrvatskoj, za isti rad, s istim godinama staža, primaju istu plaću.

 

Hrvoje Šimičević iz 'Novosti' širi teorije zavjere o kršćanskom fašizmu: Čeka li ga nova nagrada HND-a?

 

Major u Hrvatskoj želi gledati i eutanaziju. Zašto ne, kultura smrti mora dolaziti u čitavom paketu: abortus, LGBT i eutanazija. Čari socijaldemokracije!

 

Hoće li Major preuzeti prve borbene linije protiv krunice svake prve subote u mjesecu?

 Cilj je i vratiti sve bivše članove Partije koji su potjerani za vrijeme Peđine čistke. Pod uvjetom da nisu članovi drugih partija, naravno. SDP mora napraviti ozbiljan korak ulijevo, smatra Sanja. Što je ozbiljan korak ulijevo ako to nisu „Queer forum“, Tito i „antifašizam“? Ako ne pobjedi i ne donese Partiji prijeko potrebna skretanja ulijevo, osnovat će posebnu frakciju unutar SDP-a, zaprijetila je Major. Poput prave partizanke i feministkinje, neće nju neki muškarac dovoditi u red! Sada kada je preminuo Fred Matić, dovoljno je vatrena i za preuzeti prve borbene linije svake prve subote u mjesecu galameći protiv javne molitve krunice. Odlično bi se snašla u toj važnoj ulozi za koju je pokojni Predrag žrtvovao subotnja jutra koje je mogao provesti u odmoru ili s obitelji, umjesto pjeneći se i napadajući jedinu, pravu, istinsku, svetu i apostolsku Crkvu.

 

Tko je Dalija Orešković koja traži uklanjanje 'klečavaca' s Trga zbog 'krivih molitvenih nakana'?

 

Za Peđu, Major kaže kako je bio izvrstan saborski zastupnik. Međutim, bio je uplašeni predsjednik Partije koji nije znao kakvu odgovornost nosi. Ovdje je u potpunosti u pravu, trometraš Peđa doista se plašio odgovornosti, što je najbolje pokazao kada je bježao pod suknju Zorana Milanovića pred parlamentarne izbore. O Milanoviću ima još gore mišljenje. Zoran je obezvrijedio „sve što je SDP dobro napravio za demokraciju“. SDP i demokracija? Brak je to koji se dogodio iz prisile. Za Milanovićev angažman na parlamentarnim izborima kaže kako je bio protuustavan. Njezina podrška Zoranu za drugi mandat ovisila bi isključivo o mišljenju članova Partije. Iako je imao uspjehe u prošlosti, Zoran je udaljio Partiju od načela socijaldemokracije, tvrdi Major.

 

Major za žene i migrante, a za pozdrav 'Za dom - spremni' u zatvor!

 Izašao je i intervju, gdje drugdje, nego u „Novostima“! Naslovljen je ovako: „SANJA MAJOR: Za radnike, mlade, žene i migrante!“. Kako napredno i progresivno! Nikako ne za muškarce, a posebno se trebaju naglasiti žene i migranti, iako se taj par pokazao nekompatibilnim u Europi. Što je Major naglasila za Pupovčeve „Novosti“? Osim već spomenutih politika, Major planira postići „punu rodnu i spolnu ravnopravnost“. To je taj zaokret više ulijevo o kojem je govorila. Uzevši u obzir pobačaj i eutanaziju, to je zaokret s ceste, kroz zaštitnu ogradu, ravno u provaliju.

 

Bogovi istine iz Faktografa brane Pupovčeve 'Novosti' od zle, crne, krajnje i ekstremne desnice

 

Nevjerojatno! Major za „Novosti“ ništa nije rekla o ustaštvu i „Za dom – spremni“. Možda ima više u tiskanoj verziji? Naime, Sanja bi slala ljude u zatvor za verbalni delikt. Ima i sjajan prijedlog kako spriječiti „militarizaciju“ društva zbog uvođenja vojnog roka – „neki oblik civilnog društva u uniformama“! Što to znači? Zagreb Pride, Centar za mirovne studije i Gong u uniformama duginih boja? Sanja namjerno poziva susjedne države da nas napadnu? Tko će nas braniti? Franko Dota i prajdizan Duhaček? Što drugo očekivati od sociologinje iz redova SDP-a, nego ovakve izjave od kojih ne znate biste li se smijali ili plakali – od smijeha.

 

Pazite se! Profesionalni homoseksualac Gordan Duhaček spreman je ubijati ustaše!

 

Patrijarhat je i dalje na snazi u Partiji: Sabina, Biljana, Mirela i Dalija znaju gdje im je mjesto

 Kakve sjajne politike Sanje Major. K tome je i žena. Međutim, Partija nije spremna za ženu iako je 2024. godina. Tri muškarca već su ustala protiv matrijarhata i Sanji simbolično poručili da se vrati u kuhinju Foruma žena SDP-a. Patrijarhat je i dalje na snazi u Partiji. Ukoliko doista bude stvarala frakciju unutar stranke, Siniša ili Ranko će ju sasvim sigurno izbaciti iz Partije. Sabina Glasovac, Biljana Borzan, Mirela Ahmetović i Dalija Orešković znaju gdje im je mjesto i stoga nisu istaknule svoje kandidature. Zaboravili smo i porez na nekretnine. I to bi Sanja uvela, odnosno učinila bi sve kako bi vašu imovinu što prije „pošteno i pravedno preraspodijelila“ između žena u feminističkom siromaštvu, migranata i vrlo vjerojatno takozvanih LGBT osoba, u duhu „pune rodne i spolne ravnopravnosti“.

 

Zagreb Pride objavio Gay Bilten „Govor mržnje prema LGBTIQ zajednici: Analiza narativa“

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

POPODNEVNIK

© 2024 popodnevnik.hr, Sva prava pridržana.